Herşey Ekmek Parası İçin

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bazı iş kollarında çalışanlar, ramazanda da zor şartlarda ekmek parası kazanmak için iftar saatine kadar alın teri döküyor.

Haberler 01.06.2017 - 10:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kalayclk yapan ve demir döven ustalar ile frnda çalan içiler, çaltklar ortamdaki yüksek sya ramen oruçlarn brakmyor.

Diyarbakrda ocak banda kalayclk yapan ve demir döven ustalar, ramazan aynda da mesailerini aksatmyor.

Sur ilçesinde bulunan Demirciler çarsndaki ustalardan Mehmet Yldz, AA muhabirine yapt açklamada, ramazan aynn sabr ve bereketinden dolay yüksek scakla dayanabildiini söyledi.

Yldz, 37 yllk demirci ustas olduunu, ekmek paras için mücadele verdiini dile getirerek, mesleini severek yaptn, sabah saat 08.00de ie baladn, iftar saatine kadar scakta demir dövdüünü bildirdi.

nsan çalnca Allah kuvvet ve sabr veriyor. Bu da daha güzel oluyor. çalan demir pas tutmaz. çaltmz zaman zorluk çekmiyoruz. Scak kömürü atee attmz scaklk 300 dereceyi de ayor. Scaa ramen ramazan aynda oruç tuttuum için mutluyum. diyen Yldz, ilerini aksatmadklarn belirtti.

Sur ilçesinde Bakrclar çarsnda kalayclk yapan Hasan Yiit de baba mesleini sürdürdüünü, mesleinin kaybolmamas için çaltn anlatt.

Yiit, Mesleimiz ate ile oluyor. Sürekli atein yanndayz. Gelen bakr siliyoruz. Kumlama yapyoruz, düzeltiyoruz ve atein önünde kalaya alyoruz. Scak hava yaktmz atein scaklyla birleince tabii ki oruç zor oluyor ama Allah güç veriyor. ifadelerini kulland.

-Allahn verdii güçle çalyorum

Siirtte de ekmek frnndaki içiler de scak hava ve i yerlerindeki yüksek sya ramen çalyor.

ftara kadar görevlerinin banda bulunan içiler, sonrasnda da ocak banda ekmek piirmeye devam ediyor.

Frn çalanlarndan Salih Ünal, snn yüksek olduu ortamda çalmaya altklarn belirtti.

Oruç tutmakta bir sknt yaamyorum. Allahn verdii güçle hem çalyorum hem de oruç tutuyorum. ifadelerini kullanan Ünal, iftara kadar çalmay sürdürdüklerini bildirdi.

Frnda iftar yapmak zorunda kaldklarn dile getiren Ünal, öyle konutu:

Önce vatandalarn ekmek ihtiyaçlarn gidermeye çalyoruz. Müterilerimizin ihtiyacn giderdikten sonra soframz kuruyor ve iftarmz açyoruz. Allaha ükür bir ekilde iftara yetiiyoruz. Kimseyi madur etmemeye çalyoruz. Vatandalar gelip bize bu scaklkta nasl çaltmz soruyor. Bizim için dua ediyorlar.

Mehmet Korkmaz ise i yerindeki scak ortama ramen hizmet verdiklerini aktard.

Korkmaz, Allah bize salk vermi, biz de hiçbir bahaneye kaplmadan onun için bu orucu tutmaya çalyoruz. Salm elverdii ve bu ite olduum sürece oruç tutacam inallah. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git