Hesabını kim verecek?

BATMAN'ın Kozluk İlçesi'ne bağlı Bekirhan Beldesi'nde yapımı geçen yıl tamamlanan ve 6 milyon liraya mal olan alt geçit ile 2014 yılında tamamlanan ve 1.5 milyon liraya malolan sağlık ocağı, çevre düzenlemesi ve bazı eksiklikler nedeniyle hizmete açılamadı.

Haberler 02.03.2017 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kozluk lçesine bal Bekirhan Beldesinde geçen yl yapmna balanan ve 6 milyon liraya mal olan alt geçit, tamamlanmasna ramen bir türlü hizmete açlamad. çevre ve iç düzenlemesi tamamlanamayan alt geçit, zorlu geçen k mevsiminde youn kar ya nedeniyle sular altnda kald. Vatandalarn kullanamad alt geçit nedeniyle, Bitlis-Batman karayolunun bir eridi de trafie kapatld.

ALT GEçT KULLANILMIYOR

Karayollar Bölge Müdürlüü tarafndan yaplan ancak, atl durumda bulunan alt geçidin geçen yl Temmuz aynda tamamlandn belirten Belde Belediye Bakan bamsz Zeki Demir, Ocak aynn balarnda alt geçidin hizmete geçmesi gerektiini belirterek, 2 bin 900 nüfuslu beldemizin içinden geçen Batman-Bitlis yolunda geçen yl Karayollar Bölge Müdürlüünce yaplan alt geçit bir türlü hizmete sokulamad. çevre düzenlemesi ve iç donanm bir türlü yaplamad. K çok zorlu geçti. Kar ya ve yamur nedeniyle alt geçit sular altnda kald ve hala kullanlmaz halde. Bitlis-Batman karayolunun bir eridi, alt geçit yüzünden kullanlmyor. lgisizlik yüzünden belde halk madur ediliyor dedi.

SALIK OCAI DA HZMETE GREMED

Belediye Bakan Demir, 2014ün ortalarnda temeli atlan ve 1.5 milyon liraya mal olan beldenin tek salk oca binasnn da tamamland halde aylardr hizmete açlamadn söyledi. 4 doktorun görev yapt Aile Sal Merkezi bitiiinde yaplan ve 6 doktorun görev yapaca ekilde dizayn edilmesine ramen yolu olmayan ve ambulans girii yaplamayan salk oca da bir türlü hizmete açlamadn söyleyen Belediye Bakan Demir, 36 köyün bal olduu beldemizin nüfusu 13 bin civarnda. Aile Salk Merkezi hizmette zorlanyor. Günde 150-300 hastaya 4 doktor bakabiliyor. Üç yl önce temeli atlan yeni salk oca binasnn eksiklikleri saymakla bitmez. Salk ocana gidecek yol da yok. Bir ambulans nasl salk oca bahçesine hastane getirecek, merak ediyoruz. Belediye olarak kilit tan vereceimiz halde salk ocann yolu yaplmyor. Binann merdiven giriindeki mermerler de çöktü. Bina açlmadan, onarmlk hale geldi diye konutu.

Ana Sayfaya Git