Hesaplara yatırılacak

Toprak Mahsulleri Ofisince, 26 yıl sonra ilk kez kabuklu kırmızı mercimek alımı yapılması kararı alınırken, alım fiyatı ton başına 2 bin 500 olarak belirlendi.

Haberler 21.05.2019 - 01:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Toprak Mahsulleri Ofisince (TMO), 26 yl sonra ilk kez kabuklu krmz mercimek alm yaplmas karar alnrken, alm fiyat ton bana 2 bin 500 olarak belirlendi.

TMO tarafndan, 2019 dönemi kabuklu krmz mercimek alm fiyat ve politikalarna ilikin yazl bir açklama yapld.

Açklamaya göre, Türkiyede 2019 yl kabuklu krmz mercimek hasadnn mays ay sonu itibaryla balamas öngörülüyor.

TMO 26 yl sonra kabuklu krmz mercimek alaca

TMO tarafndan 26 yl aradan sonra ilk kez kabuklu krmz mercimek alm yaplacak. Ofis tarafndan çiftçi Kayt Sistemine (çKS) kaytl üreticilerden belgelerindeki üretim miktarnn tamam satn alnacak. Ürün bedeli ödemeleri, ürünün TMOya teslim edildii tarihten itibaren 10 gün içerisinde üreticilerin banka hesaplarna aktarlacak.

TMO, üreticilerin i yerleri önünde uzun süre beklemelerini önlemek amacyla hububat almlarnda uygulad randevulu alm sistemine kabuklu krmz mercimek almlarnda da devam edecek. Randevular internet üzerinden www.tmo.gov.tr, randevu.tmo.gov.tr adreslerinden ya da yine internet sitesi üzerinden ube müdürlükleri ile ajans amirliklerinden alnabilecek.

Pazar günleri hariç, haftann 6 günü alm yaplacak.

2019 döneminde kabuklu krmz mercimek alm fiyat ton bana 2 bin 500 olarak belirlendi. Belirlenen bu fiyat, Tarm ve Orman Bakanlnca verilecek ton bana yaklak 800 lira prim ve dier desteklerle 3 bin 300 liraya kadar yükselecek.

TMOya kabuklu krmz mercimek teslim edecek üreticilerin alm noktalarnda herhangi bir zorlukla karlamamas için çKS bilgilerini güncellemeleri, randevu almalar, ürünlerini randevu alnan günde getirmeleri, anlamal bankalardan alnacak ürün kart veya banka hesap numaralar ile alm noktalarna gelmeleri, ürünün, ürün sahibi veya vekalet verdii kii tarafndan getirilmesi gerekiyor.

Ana Sayfaya Git