HGS VE OGS geçiş ihlalleri e-Devlet üzerinden görülebilecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, sürücüler için farkındalık yaratan e-Devlet'te Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ve Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) Borç ve Bilgilendirme Hizmeti uygulamasını hayata geçirdi.

Haberler 11.03.2021 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlktan yaplan yazl açklamaya göre, vatandalarn HGS ve OGS bakiyesi yeterli olmad zamanlarda yaptklar ihlalli geçilerle ilgili araç sahiplerini koruma amaçl bir bilgilendirme hizmeti balatld.

Bu hizmetten önce ceza aldklarnn farknda olmayan vatandalar, artk e-Devlette hayata geçirilen yeni uygulamayla Araçlarm bölümüne girerek HGS ve OGS Borç ve Bilgilendirme hizmeti alabilecek.

Böylece 15 günlük yasal süreç sonunda ödenmeyen geçi ücretlerine katlanarak uygulanacak idari para cezalarnn da önüne geçilecek.

VATANDALARIN E-DEVLET BLGLERNN GÜNCEL OLMASI GEREKYOR

Açklamada verilen bilgilere göre, ihlalli geçiler en sk Osman Gazi ve Yavuz Sultan köprüleri; zmir, Ankara-Nide otoyollar, Avrasya Tüneli gibi yap-ilet-devret modellerinde yaand.

Söz konusu geçilerin ardndan vatandalara 15 gün içerisinde 2 kez mail ve SMS ile bilgi verilecek. Vatandalarn mail ve SMS hizmetlerden faydalanabilmesi için e-Devlet bilgilerinin güncel olmas gerekiyor.

Öte yandan Bakanlk, araçlarda bulunan HGS geçi etiketlerinin çeitli nedenlerle bozulabildiini ve vatandalarn genellikle bunun farkna varmadan ihlalli geçi yaptklarn belirterek, TÜVTÜRK araç muayene istasyonlarnda bu etiketlerin kontrol edileceini ve vatandalarn bu konuda bilgilendirileceklerini bildirdi.

Ana Sayfaya Git