Hibe desteği

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Kadın Meclisi, projeleri için ABD Büyükelçiliğinden hibe desteği aldı.

Haberler 17.05.2019 - 01:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hibe destei hakknda bilgi veren DTSO Genel Sekreter Yardmcs Meryem Özdemir Ok, projenin bir yl süre ile uygulanacan ve proje ile kadnlarn oda hizmetlerinden daha etkin destek almas ve güçlendirilmesinin hedeflendiini belirtti. Özdemir Ok, ABD Büyükelçiliinden hibe destei alan projenin toplam bütçesi 72 bin 900 dolar olup, büyükelçiliin destei 40 bin dolar, Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odasnn proje destei 32 bin 900 dolardr.

DTSO Kadn Meclisine hibe destei

Proje kapsamnda yereldeki ekonomik kurulular bünyesinde toplumsal cinsiyet eitimlerinin düzenlenmesi, kadnlarn güçlenmesine yönelik eitim ve desteklerin sunulmas, Kadn Meclisinin kurumsallamasnn salanmas ve 2020 ylnda Uluslararas Kadn ve Ekonomi Zirvesinin düzenlenmesi planlanmaktadr dedi.

Bu arada, Haziran aynda balayacak projeyi görümek için ABD Adana Konsolosluu Kültür Ataesi Jen Curatola DTSOyu ziyaret etti. Ziyarette DTSO Yönetim Kurulu Üyesi Nevin l ve Genel Sekreter Yardmcs Meryem Özdemir Ok ile bir araya gelen Curatola, Kadn Meclisinin projesinin kendilerini oldukça heyecanlandrdn ve yakndan takip edeceklerini, bu projeye destek verdikleri için oldukça mutlu olduklarn belirtti.

Ana Sayfaya Git