Hibe desteği sürdürülecek

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOP-DES) kapsamında kadın kooperatiflerine 150 bin liraya kadar verilen hibe desteğinin 2021 yılında da devam edeceğini duyurdu.

Haberler 26.01.2021 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Pekcan, yapt yazl açklamada, tarmsal üretimden ulama, eitimden enerjiye kadar pek çok alanda faaliyet gösteren kooperatiflerin üretime, ülke ekonomisine ve istihdama önemli katks olduunu belirtti. Pekcan, bakanlk olarak kooperatiflerin ve özellikle kadn kooperatiflerinin üretimde ve ihracatta daha fazla yer almas için çalmalar sürdürdüklerini kaydetti. Bakan Pekcan, bu kapsamda geçen yl kooperatif ve üst kurulularnn üretim ve istihdama katks olacak yatrm projelerinin desteklenmesi, faaliyetlerinde etkinlik ve verimliliin salanmas, teknoloji ve yeni üretim tekniklerinden yararlanmalarna katkda bulunulmas amacyla KOOP-DESi hayata geçirdiklerini belirtti. Program ile kooperatiflerin kurumsal kapasitelerini güçlendirerek üretim ve tüketim zincirlerinde aktif ekonomik aktörler haline getirmeyi, vatandalarn ekonomik ve sosyal refahn artrmay hedeflediklerini vurgulayan Bakan Pekcan, geçen yl toplam 41 ilde faaliyet gösteren 139 kadn kooperatifin 149 projesine hibe destei verilmesinin uygun görüldüünü kaydetti.

2021 YILI çN BAVURULAR UBAT AYINDA

Bakan Pekcan, geçen sene olduu gibi 2021 ylnda da KOOP-DES çerçevesinde kadn kooperatifleri ve kadn emeini deerlendirme amac güden kooperatiflerin; makine veya ekipman ile ilgili mal almlarna, ortaklarnn en az yüzde 90n kadnlarn oluturduu kooperatiflerin iletecekleri yal ve engelli bakm merkezleri ile çocuk kulüpleri, kre ve gündüz bakmevlerinin demirba eya niteliindeki yatrm mal almlarna, ürettikleri ürünlerin tantm ve pazarlanmasna ilikin sergi ve fuar katlmlarna yönelik hizmet almlarna, projelerine ilikin nitelikli personel istihdamlarna destek verileceini bildirdi.

Bakanlk tarafndan proje tutarlarnn kalknmada öncelikli yörelerde ve ortaklarnn en az yüzde 90nn kadnlarn oluturduu kooperatiflerde yüzde 75, dier bölgelerde yüzde 50sinin hibe olarak karlanacan belirten Bakan Pekcan, KOOP-DES kapsamnda kadn kooperatiflerimize 150 bin liraya kadar verilen hibe destei 2021 ylnda da devam edecek. çounluunu kadnlarn oluturduu ve kadn emeini deerlendirme amac güden kooperatiflerimiz proje bavurularn 01 ubat 2021-28 ubat 2021 tarihleri arasnda tüm illerimizdeki Ticaret l Müdürlüklerine yapabilirler dedi.

Ana Sayfaya Git