Hibe desteği süresi uzadı

IPARD II-10. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında kırsalda yapılacak yatırım projeleri için başvuru süresi uzatıldı

Haberler 12.03.2021 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarm ve Krsal Kalknmay Destekleme Kurumu (TKDK), Katlm Öncesi Krsal Kalknma Arac (IPARD) II Program-10. Bavuru çar lan kapsamnda, krsala yönelik besi ve süt hayvanclndan kanatl yetitiriciliine, meyve ve sebze ürünlerinden su ürünlerinin ilenmesine kadar çeitli alanlardaki projelere ilikin bavuru sürelerinin uzatldn bildirdi.

TKDKden yaplan açklamaya göre, kurum, krsal alanlara yatrm yapacak giriimcilere IPARD II-10. Bavuru çar lan kapsamnda 1 milyar 125 milyon lira hibe verecek.

Avrupa Birliinin (AB) aday ve potansiyel aday ülkeler için oluturduu program kapsamnda alnan bavurularda süre uzatmna gidildi.

Buna göre, Tarmsal letmelerin Fiziki Varlklarna Yönelik Yatrmlar bal altnda besi ve süt hayvancl, kanatl hayvan yetitiricilii ve yumurta tavukçuluuna ilikin bavurularn son tarihi 19 Marttan 2 Nisan Cuma günü saat 18.00e kadar uzatld. çevrim içi bavuru sistemi ise 30 Martta saat 18.00de kapatlacak.

Tarm ve Balkçlk Ürünlerinin lenmesi ve Pazarlanmas ile lgili Fiziki Varlklara Yönelik Yatrmlar bal altnda süt, krmz et, kanatl eti, meyve sebze ürünleri ve su ürünlerinin ilenmesine yönelik projelerin son bavuru tarihi ise 26 Marttan 9 Nisan Cuma günü saat 18.00e kadar uzatld. Bu bavurularda çevrim içi bavuru sisteminin kapanma tarihi de 6 Nisan saat 18.00 olarak belirlendi.

Bavurular, öncelikle çevrim içi sistem üzerinden yaplyor ve bavuru çktlaryla istenen dier evrakn TKDK il koordinatörlüklerine teslim edilmesi gerekiyor.

HBE KAPSAMINDAK LLER

Projelere ilikin hibe kapsamnda yer alan 42 il öyle:

Afyonkarahisar, Ar, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Aydn, Balkesir, Burdur, Bursa, çanakkale, çankr, çorum, Denizli, Diyarbakr, Elaz, Erzincan, Erzurum, Giresun, Hatay, Isparta, Kahramanmara, Karaman, Kars, Kastamonu, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Mu, Nevehir, Ordu, Samsun, Sivas, anlurfa, Tokat, Trabzon, Uak, Van ve Yozgat.

Bavurulara ilikin detayl bilgiye TKDKnin internet sitesinde yer alan Bavuru çar Rehberinden ulalabiliyor.

Ana Sayfaya Git