Hibe müjdesi!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Lisanslı Depo Desteği kapsamında 16,4 milyon lira destek ödemesinin cuma günü yapılacağını açıkladı.

Haberler 11.09.2020 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlktan yaplan açklamaya göre Pakdemirli, Ticaret Bakanlnca belirlenmi ve Bakanlmza bildirilmi 95 lisansl depoya, 2020 yl ikinci dönem için toplamda 16,4 milyon lira cuma günü saat 18.00 itibaryla kira bedeli olarak ödenecek. bilgisini verdi.

Ayrca, küçük aile iletmeleri kapsamnda gençlere ve kadn çiftçilere pozitif ayrmclk yapmaya devam ettiklerini belirten Pakdemirli, Türkiyede tarmsal iletmelerin büyük bölümünü oluturan küçük aile iletmelerinin büyük ileme tesisi oluturmak için ekonomik güçlerinin yeterli olamadna iaret ederek, bu kapsamda özellikle gençleri ve kadnlar destekleyerek bu iletmelerin pazardaki paylarn artrmay hedeflediklerini vurgulad.

HBE MÜJDES VERD

Bu dorultuda hibe müjdesi veren Bakan Pakdemirli, Krsal kalknma yatrm destekleri ile küçük aile iletmeleri kapsamnda ve özellikle genç (18-40 ya) ve kadn çiftçilerimize 2021-2025 döneminde bitkisel ve hayvansal ürünlerin ilenmesi (meyve sebzelerin dondurulmas, kurutulmas, konserve, reçel, erite vb.), paketlenmesi faaliyetlerine yüzde 50 hibe destei vereceiz. Bunun için yeni dönem Cumhurbakanl kararn Temmuz aynda çkardk. deerlendirmesinde bulundu.

Bakan Pakdemirli, yüzde 50 hibede öncelik tannacak alanlara ilikin, u örnekleri verdi:

Genç ve kadn olmas, krsal da yayor olmas ve birincil tarm ürünlerini ileyerek katma deerli ürünlere dönütürecek küçük ölçekli tesis kurmak istemeleri. Örnek iletmeler; salamura yaprak tesisi, bal ileme ve paketleme tesisi, sebze meyve kurutma tesisi, istiridye mantar üretim tesisi vb.

Pakdemirli, ayrca Mardin, Düzce, zmir ve Amasyada pilot olarak uygulanan Uzman Eller Projesini yeni dönemde 81 ile yayacaklarn da kaydetti.

Ana Sayfaya Git