Hibe sözleşmesi!

Diyarbakır'da KKYDP kapsamında yatırımcılarla hibe sözleşmeleri imzalanmaya başlandı

Haberler 30.04.2020 - 00:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Krsal Kalknma Yatrmlarnn Desteklenmesi Program (KKYDP) 13. etab kapsamnda yaplan deerlendirme sonucu bavurusu uygun görülen yatrmclarla hibe sözlemeleri imzalanmaya baland.

Diyarbakrda 13. etap KKYDP kapsamnda bavuruda bulunan ve projenin uygulanmas için yasal mevzuat çerçevesinde alnmas gereken her türlü yasal izin ve belgelerini tamamlayarak Tarm ve Orman l Müdürlüüne müracaat eden yatrmclarla ile hibe sözlemeleri imzalanmaya baland.

PROJELER MZALANDI

Bu projeler ile birlikte ilimize 59 milyon 617 bin 863 lira tutarnda bir yatrm gerçekleirken, Tarm ve Orman Bakanlnca bu yatrmlar için 27 milyon 848 bin 668 lira hibe destei salanaca kaydedildi. Bu projelerle krsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarmsal üretim ve tarma dayal sanayi entegrasyonunun salanmas için küçük ve orta ölçekli iletmelerin desteklenmesi, tarmsal pazarlama altyapsnn gelitirilmesi, gda güvenliinin güçlenmesi, krsal alanda alternatif gelir kaynaklarnn oluturulmas, yürütülmekte olan krsal kalknma çalmalarnn etkinliinin arttrlmas ve krsal toplumda belirli bir kapasitenin oluturulmas gibi birçok amacn gerçekletirilecei ifade edildi. Kabul edilen projelerin bitkisel ve hayvansal ürünlerin ilenmesi, paketlenmesi ve depolanmas gibi konular kapsad vurguland.

Ana Sayfaya Git