Hibe ve teşvik bilgilendirmesi

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yapımı süren Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yatırım yapacak iş insanlarına, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından verilen hibe ve teşvikler konusunda bilgi verildi.

Haberler 10.02.2022 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siverek Kaymakamlnda gerçekletirilen toplantda, TKDKnn yatrm yapmay planlayan i insanlarna verdii destekleme oranlar anlatld.

Kentte TKDKnn hibelerinden yararlanan çok sayda projenin olduunun belirtildii bilgilendirme toplantsnda projelerin ald hibe ve tevik oranlar paylald.

TKDK anlurfa l Koordinatörü Sadk Yetim, TKDKnn birçok sektörde hibe destei bulunduunu belirterek, Desteklemelerin oranna projeye bal olarak deiebiliyor. Özellikle hayvanclk, meyve sebze ürünleri ilenmesi, paketlenmesi, pazarlamas, et, süt besicilii, kanatl hayvan besicilii, yumurta üretimi, kaz yetitiricilii, mantar yetitiricilii, krsal turizm yatrm, yenilenebilir enerji, makine parklar, tbbi aromatik bitki yetitiricilii, kesme çiçek, bitkisel üretim, su ürünleri alannda hibe destei veriyoruz. dedi.

HBE VE TEVKLER

Siverek Belediye Bakan Aye çakmak ise kooperatif kurma çalmalarnn tamamlandn belirterek, Plan ve Proje Müdürlüünün hazrlayaca raporun ardndan hibe ve teviklerden yararlanmay hedeflediklerini aktard.

Siverek Kaymakam Aziz Gölba da bölgeye özgü lezzetleri markalatrma çalmalarna devam ettiklerini dile getirerek, Takoran Doal ürünlerinin paketlenme tesisi için çaltklarn ifade etti.

Yaklak 2 saat süren toplant, yatrmclarn sorularnn yantlanmasnn ardndan sona erdi.

Toplantya, Ticaret ve Sanayi Odas (STSO) Bakan Salih Serdar Bucak, OSB Müdürü Hasan Pirinç ile yatrmclar ve i insanlar katld.

Ana Sayfaya Git