"Hibelerle kırsalda bir çok kişinin hayatı değişti"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Kırsalda kalkınma olmadan ülke kalkınamaz. İnşallah kırsaldaki kalkınmayı gerçekleştireceğiz. Bu hibelerle kırsalda bir çok kişinin hayatı değişti. Kadınlarımız çok başarılı işler yapıyor." dedi.

Haberler 15.04.2018 - 01:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarm ve Krsal Kalknmay Destekleme Kurumunca (TKDK) Malatya Organize Sanayi Bölgesinde bir fabrikada düzenlenen törende, 7 firmayla sözleme imzaland, 2 tesisin temeli atld ve 3 iletmenin açl toplu olarak gerçekletirildi.

Fakbaba, törende yapt konumada, sözleme, temel atma ve açllara 18 milyon lira hibe saladklarn belirtti.

Artk TKDK projelerinden ücret alnmayacan bildiren Fakbaba, Böyle büyük proje olduu zaman da hak vermeniz lazm bu mühendislik iidir. Mühendis, mimar arkadalarn hak ettikleri bir proje bedeli olacaktr. Benim deerli arkadalarm bana söz verdiler, biz para almayacaz, halkn emrinde olacaz dediler. Biz halkn emrindeyiz. Biz halkn emrinde olan bir hizmet partisinde olmaktan gurur duyuyoruz. diye konutu.

Fakbaba, krsaln kalknmas gerektiine iaret ederek, tüm üretimin krsaldan geldiini vurgulad.

- Kadnlar i kuruyor, gençler krsala dönüyor

Krsaldaki artlarn iyiletirilmesi için çalmalarna artrarak devam edeceklerinin altn çizen Bakan Fakbaba, sözlerini öyle sürdürdü:

Krsalda kalknma olmadan ülke kalknamaz. nallah krsaldaki kalknmay gerçekletireceiz. Bu hibelerle krsalda bir çok kiinin hayat deiti. Kadnlarmz çok baarl iler yapyor. Bir kadn kardeimiz 30 bin lira destek alm ve mantar üretiyor. Yannda 2 çocuu ve ei. Ei o kadar rahat duruyor ki yannda. Kaç para kazanyorsun diye sordum. Ayda 5 bin lira kazandn söyledi. Mantarlara, çiftlie çocuklar gibi bakyor. nallah bunlar biz artracaz. Kadnlarmz i kuruyor, gençlerimiz krsala dönmeye balyor. Bu tesislere baknca insanlarmzn neler yaptn görüyorum.

Fakbaba, üreticilerin, çiftçilerin krsala döndüü zaman, evini yenilemesi, arabasn almasn istediklerini aktararak, böyle bir ortama sahip olanlarn zaten ehre dönmek istemeyeceklerini dile getirdi.

D güçlerin Ortadouyu ekillendirmeye çaltn belirten Fakbaba, Ortadouda ekillendirilemeyecek tek bir ülke vardr, onun ad da Türkiyedir. El ele vermemiz lazm. Türkü, Kürtü, Arap, Sünnisi, Alevisi hepimiz kardeiz. Bizi ayrdlar, bakn 60lara sa sol... Karde kardei öldürdü. Sonra çkardlar Kürt, Türk, Alevi, Sünni. Biz hepimiz kardeiz. Benim ne olduumdan kime ne yahu. Benim iyi insan olmam, insanlara faydal olmam, üretken olmam önemli. Yoksa ben kimsem kimim. Beni Allah bilir. deerlendirmesinde bulundu.

Fakbaba, güç odaklarnn insanlar birbirine krdrdklarn vurgulayarak, En azndan 15 Temmuzda güç odaklarnn kimler olduunu biz çok iyi gördük. Her ite bir hayr vardr. Biz ehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz. Keke ehitlerimiz olmasayd ama 15 Temmuzu yaamasaydk, 3 sene sonra bizi teslim alacaklard. dedi.

- Üreticinin desteklendii sisteme geçtik

Gümrük ve Ticaret Bakan Bülent Tüfenkci ise AK Parti olarak tarma çok büyük önem verdiklerini söyledi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan liderliinde çiftçileri, üreteni destekleme adna bütçe imkanlarn da zorladklarn ifade eden Tüfenkci, Bu destekler yerli yerinde mi diye eletiri konusu olabilir ama sayn bakanm da göreve geldikten sonra tevikleri sadeletirerek üretenin, ekenin, biçenin desteklenecei bir modele geçtik. Bunun bir ksmn 2018de ve 2019da hissedeceksiniz. diye konutu.

Bakan Tüfenkci, tarma büyük katklar verdiklerini belirten, yaplan yatrmlarn hem bölgelere hem de ülke ekonomisine katk sunduunu dile getirdi.

Türkiyenin bir yandan sanayileirken bir yandan da tarm ihmal etmediini anlatan Tüfenkci, unlar söyledi:

Biliyoruz ki geleceimiz esasnda gdada, tarmda ve eer bir savatan bahsediliyorsa gelecek gda savalarnda. Biz gda ve tarm alannda kendisine yeten bir ülke konumuna gelebilmek adna çalmalarmz sürdürüyoruz. te Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakanl gerçekten elini tan altna koydu. Bizler de üretilen tarm ürünlerinin ticareti noktasnda Türkiyemize daha fazla katma deer salamak istiyoruz.

AK Parti Genel Bakan Yardmcs Öznur çalk ise TKDKye yapt yatrmlar dolaysyla teekkür etti.

TKDK araclyla kadn ve gençlere verilen desteklere dikkati çeken çalk, Sosyal devlet anlayyla kadn çiftçilerimize ve gençlerimize özel destekler veriyoruz. Bu destekleri TKDK veriyor. Gençlerimiz ve kadnlarmzn bu desteklere özen göstermesi gerekiyor. Bavurularnz yapn. Kadn ve gençlerimizin desteklendii TKDK projelerinin, Malatya ve ülkemize hayrlar getirmesini diliyorum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git