Hiç çalışmadan emekli maaşı

Emeklilik çalışanların en büyük hayalidir. İşi bozulanlar, çalışmak istemeyenler için emekli olmanın formülü var "İsteğe bağlı sigortalılık"

Haberler 17.11.2016 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emeklilik çalanlarn en büyük hayalidir. i bozulanlar, çalmak istemeyenler için emekli olmann formülü var: stee bal sigortallk. Bu yolla hiç ie gitmeden emekli olabilirsiniz. Bu frsattan yararlanmak isteyenlerin sigortal bir ite çalmamas, emekli ya da malullük ayl almamas gerekiyor. Ya art ise 18. stee bal sigortallar, kendi primlerini kendileri öder ve bu ekilde enjekli olabilirler.

SALIKTAN YARARLANIYOR

stee bal sigortallar 1 Ekim 2008 sonras BaKur kapsamnda deerlendiriliyor. stee bal sigortallar genel salk sigortasndan yararlanr. Yani bu kiiler malullük, yallk ve ölüm risklerine kar korunuyor. stee bal sigortallarn en düük prim miktar 527 TL iken ödenebilecek en yüksek prim 3425 TLdir. Yüksek prim ödeyen kiiler hem emekli olduklarnda, hem de malul sayldklarnda daha yüksek aylk alabilir.

Son 1261 güne dikkat çalt iinden, iyerinden, amirinden sklp istifa eden kii istee bal sigortal olursa, emekliliine kaç gün kaldn kontrol etmeli. Emekliliin hangi sigortallk statüsünde olduu son 1261 güne göre belli olduu için, uzun yllar SSKl çalan bir kii emekliliine 4 yl kala istee bal sigortal olursa düük emekli ayl alabilir. Bu nedenle, son 1261 gün kuralna dikkat ederek bu kararn alnmas gerek.

Ana Sayfaya Git