Hileli indirimlere dikkat!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, internet alışverişlerinde indirim stratejilerine ilişkin uyarıda bulunarak, "Bazı internet siteleri özel günleri bahane ederek, önce maliyetleri yükselterek fiyatları şişiriyor sonra indirim adı altında ürünleri yeniden pazarlıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Haberler 26.06.2019 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken yazl açklamasnda, yln belli zamanlarnda büyük firmalar tarafndan balatlan alveri kampanyalar ile yanltc indirimler yapldn ileri sürdü.

Baz internet sitelerinin özel günleri bahane ederek çeitli indirim stratejileriyle vatandalar aldatmaya çaltn savunan Palandöken, Önce maliyetler yükseltilerek fiyatlar iiriliyor sonra indirim ad altnda ürünler yeniden pazarlyor. Stoklar tüketmek için frsat, indirimin bitmesine u kadar saat kald gibi sat teknikler uygulanyor. ifadelerini kulland.

Bu tür indirim aldatmacalarna itibar edilmemesini isteyen Palandöken, fiyatlarn iyi takip edilmesi ve internet alverii çlgnlna kaplp kredi kartlarna yüklenilmemesi için uyard.

YANILTICI PRMLER

Palandöken, Türkiyede yaklak 40 milyon kiinin internetten alveri yaptn vurgulayarak, en fazla giyim, aksesuar, gda ve elektronik eya alndn belirtti.

Sosyal medya platformlarndan alverilerde birçok satcnn fi ya da fatura kesmediine dikkati çeken Palandöken, unlar kaydetti:

Bu durum vergi kaçakçl ve devletin ekonomik olarak zarar görmesine neden oluyor. Dolandrclk vakalarnn ve hak maduriyetlerinin yaanmamas için vatandalar internet alverii yaparken çok dikkatli olmal. Öncelikle alveri yaplacak sitenin adres çubuuna dikkat edilmeli. Sitelerin kurumsal olup olmad, gizlilik ilkelerine uygun hareket edip etmedii aratrlmal. Alveri yaparken kredi kart bilgilerinin çalnmamas için 3D Secure güvenli ödeme sistemi olan internet siteleri tercih edilmeli. nternet ortamndaki dolandrcln önüne geçilmesi için bilinçlenme, farkndalk ve eitim büyük bir önem tayor.

Ana Sayfaya Git