Hırsızlık zararını site yönetimi ve güvenlik şirketi ödeyecek

İstanbul'da özel güvenlikli siteye taşındıktan sonra evinden hırsızlık yapılan mühendis Ömer Sıddık Tatlıgül, zararının karşılanması için dava açtı. Yerel mahkemenin sadece site yönetimini sorumlu tuttuğu hırsızlıkla ilgili Yargıtay, güvenlik şirketinin de kusurunun belirlenmesini isteyip kararı bozdu. Bilirkişi raporu sonrasında yerel mahkeme, zararı site yönetimi ile güvenlik şirketinin ortak ödemesine hükmetti.

Haberler 16.07.2018 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Özel bir firmada çalan Ömer Sddk Tatlgül, 2012 ylnda özel güvenlikli bir siteye tand. Ancak tanmasndan ksa süre sonra evinden hrszlk yapld ve televizyonundan parfümlerine kadar hemen tüm eyalar çalnd. Bu gelime üzerine Ömer Sddk Tatlgül, hrszlktan, gerekli önlemleri almad gerekçesiyle site yönetiminin sorumlu olduunu ileri sürüp, avukat Aye Esra Ünlü Polat araclyla tazminat davas açt. Davann görüldüü Küçükçekmece Asliye Hukuk Mahkemesi, gerekli güvenlik önlemlerini almad gerekçesiyle site yönetimini hrszlk olaynda sorumlu tuttu ve Tatlgüle 3 bin 500 TL tazminat ödenmesine hükmetti.

YARGITAY KARARI BOZDU

Kusurlarnn bulunmadn ileri süren site yönetimi ise kararn temyizi için Yargtaya bavurdu. Dosyay inceleyen Yargtay 4. Hukuk Dairesi, olaydan sadece site yönetiminin sorumlu olamayacan, özel güvenlik irketinin de sorumluluunun bulanabileceini, bu nedenle kusur oranlarnn belirlenmesi gerekteini belirterek, karar bozdu. Bozma kararna uyan yerel mahkeme, bu kez bilirkiiden rapor istedi, olay yerinde keif yapt, ardndan da kararn açklad. Mahkeme, hrszlk nedeniyle oluan zarar, site yönetimini ile güvenlik irketinin ortak ödemesine hükmetti. Kararla birlikte, 3 bin 500 TL olan zararn, 2012 ylndan itibaren yasal faiziyle birlikte Ömer Sddk Tatlgüle ödenecei örenildi.

Ana Sayfaya Git