Hızlı işe dönüşe prim desteği gelecek

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığının hazırladığı yeni istihdam paketiyle işsizlik ödeneği alırken 3 ay içerisinde istihdama katılanların sigorta primleri işsiz kaldıkları sürede devlet tarafından karşılanacak

Haberler 17.10.2020 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, yakn zamanda Meclise sevk edilecek yeni istihdam paketinde yer alan Hzl ie dönü destei ile isizlik ödenei alrken 3 ay içerisinde istihdama katlanlarn sigorta primlerinin isiz kaldklar süre kadar devlet tarafndan karlanacan bildirdi.

Bakanlkta düzenlenen sohbet toplantsnda basn mensuplaryla bir araya gelen Selçuk, Bakanln çalmalaryla ilgili sorular yantlad.

Selçuk, gündemde olan yeni istihdam paketinin içeriinin sorulmas üzerine, paketi Hazine ve Maliye Bakanlyla hazrladklarn belirterek unlar kaydetti:

Tüm ülkeler gibi ülkemiz de salgn nedeniyle zor günler geçirdi, geçirmeye de devam ediyor. Salgnn ekonomiler üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirmek için bandan beri önemli kararlar hayata geçirdik. Sayn Cumhurbakanmz tarafndan açklanan Ekonomik stikrar Kalkan bu admlardan biriydi. Milyonlarca vatandamz bu paketin salad imkanlardan yararland. imdi salgnn baka bir aamasndayz. Bu aamada da atmamz gereken admlar var. Bu kapsamda istihdamn devamlln salayacak ve artracak uygulamalar hayata geçirmeyi sürdüreceiz. Yeni istihdam paketiyle de bunu hedefliyoruz.

6 AYDAN SONRA KRONK SZE DÖNÜÜLÜYOR

Pakette hzl ie dönü destei ve esnek çalma gibi uygulamalarn olduu bilgisini veren Selçuk, isizlik ödenei alanlarn yeniden istihdama katlmn tevik etmek için hzl ie dönü desteini hayata geçireceklerini kaydetti.

sizlik ödenei alanlarn 6 aydan sonra i aramaktan vazgeçtiine ve kronik isize dönütüüne dikkati çeken Selçuk, Hzl ie dönü desteiyle isizlik ödenei alrken 3 ay içerisinde istihdama katlanlarn sigorta primlerini isiz kaldklar süre kadar devlet olarak karlayacaz. Böylece isizlik ödeneinden yararlandrlan kiilerin isiz kaldklar süre azaltlacak ve i gücüne daha çabuk geri dönmeleri tevik edilecek. dedi.

ESNEK çALIMA MODELLERNE HTYAç VAR

Bakan Selçuk, Türkiyede esnek çalma modellerinin Avrupa ülkelerine kyasla çok düük seviyelerde olduunu belirterek istihdam artracak istihdam modellerini hayata geçirmek istediklerini söyledi.

Türkiyenin bu modellere ihtiyac olduunu dile getiren Selçuk, u bilgileri paylat:

Yar zamanl ve esnek çalma düzenlemesiyle 25 ya alt ve 50 ya üstündeki kiilerin istihdama daha kolay katlmn hedefliyoruz. Bu kapsamda belirli süreli i sözlemesi en fazla 2 yl olmak üzere imzalanabilecek. 2 yl dolduunda iverenler bu sözlemeyi ayn içiyle tekrarlayamayacak.

Ana Sayfaya Git