Hizmet sektörü güven endeksi yükseldi

Hizmet sektörü güven endeksi 103,7 değerine yükselerek iyimser durumunu korudu.

Haberler 26.07.2017 - 13:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TÜK, Temmuz 2017 sektörel güven endeksleri verilerine göre, mevsim etkilerinden arndrlm hizmet sektörü güven endeksi Haziran aynda 98,8 iken, Temmuz aynda yüzde 5 orannda artarak 103,7 deerine yükseldi.

Hizmet sektörü güven endeksindeki bu art son üç aylk dönemde i durumunun iyiletiini, hizmetlere olan talebin arttn deerlendiren ve gelecek üç aylk dönemde hizmetlere olan talebin artacan bekleyen giriim yöneticisi saysnn artmasndan kaynaklandn gösterdi.

Hizmet sektöründe bir önceki aya göre; i durumu, hizmetlere olan talep ve hizmetlere olan talep beklentisi endeksleri srasyla yüzde 6,3, yüzde 7,2 ve yüzde 2,2 artt.

Perakende ticaret sektörü güven endeksi 107,3 deerine yükseldi

Mevsim etkilerinden arndrlm perakende ticaret sektörü güven endeksi Temmuz aynda yüzde 6,6 orannda artarak 107,3 deerine yükseldi. Perakende ticaret sektörü güven endeksindeki bu yükseli son üç aylk dönemde i hacmi-satlarn arttn deerlendiren ve gelecek üç aylk dönemde i hacmi-satlarn artacan bekleyen giriim yöneticisi saysnn artmasndan kaynaklandna iaret etti. Mevcut mal stok seviyesinin mevsim normallerinin altnda olduunu deerlendiren giriim yöneticisi says ise azald.

Perakende ticaret sektöründe bir önceki aya göre; i hacmi-satlar ve i hacmi-satlar beklentisi endeksleri srasyla yüzde 14,6 ve yüzde 6,2 artarken, mevcut mal stok seviyesi endeksi yüzde 0,5 azald.

naat sektörü güven endeksi 85,5 oldu

Mevsim etkilerinden arndrlm inaat sektörü güven endeksi bir önceki ayda 86,7 iken, Temmuz aynda yüzde 1,4 orannda azalarak 85,5 deerine dütü. naat sektörü güven endeksindeki bu azal alnan kaytl siparilerin mevcut düzeyini mevsim normalinin üzerinde deerlendiren ve gelecek üç aylk dönemde toplam çalan saysnda art bekleyen giriim yöneticisi saysnn azalmasndan kaynaklandn ortaya koydu.

naat sektöründe bir önceki aya göre; alnan kaytl siparilerin mevcut düzeyi ve toplam çalan says endeksleri srasyla yüzde 1,2 ve yüzde 1,5 azald.

Sektörel güven endeksleri 0-200 aralnda deer alabilmekte, endeksin 100den büyük olmas sektörün mevcut ve gelecek döneme ilikin iyimserliini, 100den küçük olmas ise kötümserliini gösteriyor.

Ana Sayfaya Git