Hobi olarak başladı şimdi 10 ton ürün elde ediyor

VAN'da, 10 yıl önce kiraz üretimi için harekete geçen Turgut Cancan, şimdi yılda yaklaşık 10 ton ürün elde ediyor

Haberler 03.07.2018 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

. Daha önce çorak ve kurak bir alan olan araziyi kiraz bahçesine dönütüren Cancan, Önce hobi olarak balamtk. Daha sonra gelir artt. Hem kendimiz kazanyoruz hem de Vana katkmz oluyor dedi.

Vana 30 kilometre uzaklktaki Alaköy Mahallesinde, üreticilik yapan Turgut Cancan, 10 yl önce proje gelitirdi. Proje kapsamnda kurak olan 10 dönüm araziye kiraz fideleri diken Cancan, tarmla uramaya balad. Bahçesine büyük emek veren Cancan, imdi emeklerinin karln alyor. 80 içinin çalt kiraz bahçesinde yllk olarak 10 ton kiraz elde ediliyor.

Büyük talep gören kirazlar Vanda piyasaya sürülüyor. Kirazlar toptan 3 liraya, parekende fiyatnn ise 5 lira olduunu anlatan Cancan, ilk bata hobi olarak bu ie baladn belirterek öyle konutu:

ÜRETME BALADI

Daha sonralar bir ticari gelir elde etmeye baladk. Yaptmz i ile hem kendimiz kazanyoruz hem de Vana ekonomik anlamda katkmz oluyor. Biz bu kirazlar kentte anlama yaptmz büyük marketlere veriyoruz. Yaklak 200 kiraz aacmz var. Bu aaçlardan ylda yaklak 10 ton kiraz hasat ediyoruz.

Hasadn 1 ay sürdüünü ve 80 içiyle çaltklarn anlatan Cancan, Bu sene hava artlar küresel snmadan dolay biraz dengesiz olsa da kirazda verim güzel. Kirazda hasat yaklak 1 ay devam ediyor. Elma, ceviz, eftali, kays gibi 400 farkl aacmz var. çalmalarmz 6 ay sürüyor. Kiraz hasadnda 1 ay boyunca yaklak 80 içi çaltryoruz. sizler ordusuna küçük de olsa bir katkmz oluyor. Bölgedeki isizlii göz önüne aldmzda, bizim de bu isizliin azalmasna az da olsa katkmz olsun diye içi kardelerimizi çaryoruz dedi.

Ana Sayfaya Git