Hububatta zam yüzde 30'larda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında tarım sektörüne müjde verdi. Erdoğan, "Arpa alım fiyatı yüzde 33 artışla ton başına 1100 lira olarak belirlenmiştir. TMO tarafından geçen yıl ton başına 1050 liradan alınan sert ekmeklik buğdayın fiyatı bu yıl yüzde 29 artışla ton başına 1350 lira olmuştur" dedi.

Haberler 03.05.2019 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birlii (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen TOBB 75. Genel Kurulunda konutu.

TOBBun 75. Genel Kurulunun ülke ve i dünyas için hayrlara vesile olmasn dileyen Erdoan, burasnn yönetimin, ticaretin, ihracatn, istihdamn, Türkiye ekonomisinin tamamnn temsil edildii bir çat olduunu belirtti.

Ahiliin ve lonca tekilatnn bugünkü mirasçs olan TOBBun en bandan beri hep birlikte çaltklar, yol yürüdükleri bir kurulu olduunu aktaran Erdoan, ekonomi bata olmak üzere ülkenin geleceine ilikin hemen her konuda i dünyasyla istiareye özel önem verdiklerini söyledi.

Aldklar tüm kararlarn ortak akln, ortak ihtiyaçlarn ve ortak vicdann ürünü olmas için gayret gösterdiklerini dile getiren Erdoan, Ankara ve tüm ehirlerde i dünyasnn bu en büyük çatsnn genel kurullarna, ekonomi uralarna, ödül törenlerine ve dier pek çok etkinliine katlarak yol arkadaln güçlendirdiklerini ifade etti.

Her vesileyle ülkenin ve ehirlerin sorunlarn, taleplerini, beklentilerini konutuklarn, tarttklarn ve birlikte çözüm yollar gelitirdiklerini anlatan Erdoan, sözlerini öyle sürdürdü:

Hububat fiyatlar erken açkland

Ülkemizin 81 ehrinde faaliyet gösteren 365 oda ve borsamz büyük ve güçlü Türkiye davamzn ete kemie büründürülmesinde lokomotif görevi ifa etti. Oda ve borsalarmz kendilerini çan yeniliklerine uydurarak, dijitallemeyi hzlandrarak hem verdikleri hizmetlerin kalitesini yükselttiler hem de daha derinlemesine analizler yapma imkanna kavutular. Biraz sonra en iyi hizmet veren oda ve borsa temsilcilerine ödülleri takdim edilecek. Türkiyeyi 2023 hedeflerine inallah yine birlikte ulatracaz. dünyamz kendini gelecee ne kadar hzl hazrlarsa biz de o hedeflerimize o derece çabuk varrz. TOBB çats altnda bir araya gelen 1,5 milyon giriimcimiz, temsilcisi olduklar yatrm, ihracat, istihdam dinamikleriyle geleceimizin de güvencesidir. Sizlerin azmi, çalkanl, dirayeti ve kabiliyetiyle önümüze çkartlan engelleri birer birer aarak hedeflerimize doru yürümeye devam ediyoruz. Sizler ürettiiniz, istihdam artrdnz, ihracat yükselttiiniz, yatrmlarnza devam ettiiniz, yeniliklere açk olduunuz sürece Allahn izniyle bu ülkenin ve milletin önünde kimse duramaz. Türk mal ifadesi artk dünyann dört bir yannda kalitenin sembolü haline gelmise bu baarnn altnda sizlerin imzas var.

Giriimcilerimizin çok büyük emei ve katks var

Bugün Türkiyenin itibar iftihar verici bir seviyeye ulamsa bunda adeta bir alperen ruhuyla dünyada ayak basmadk yer brakmayan giriimcilerin çok büyük emei ve katks bulunduunun altn çizen Erdoan, Bir kez daha Türkiyenin büyümesi, güçlenmesi, gelimesi, kalknmas, zenginlemesi mücadelemize katk veren her bir kardeime teekkür ediyorum. dedi.

Geride kalan 17 yldaki istikrar ve güven ikliminde gerçekletirilen bu baarlarn gelecek dönemde çok daha büyük baarlara imza atlabileceinin iareti olduunu belirten Erdoan, öyle devam etti:

Türkiyeyi 2003ten 2018e kadar ylda ortalama yüzde 5,6 büyütme baarsn birlikte gösterdik. Ülkemize 210 milyar dolarlk uluslararas yatrm getirme baarsna birlikte imza attk. Her ne kadar döviz kurundaki dalgalanma sebebiyle dolar baznda geçen yl biraz gerilemi de olsa milli gelirimizi 3 kattan fazla artrmay birlikte baardk. hracatmz 36 milyar dolardan 169 milyar dolarn üzerine beraberce çkardk. Turizmde 12,8 milyon turist saysndan 46 milyon turist saysna birlikte ulatk. Birileri borçlanma rakamlar üzerinden frtna koparmaya çalyor, bunun farkndayz. Maruz kaldmz bunca saldrya ramen kamu borç stokumuzun milli gelirimize oran yüzde 13,7 düzeyindedir. Göreve geldiimizde bu oran yüzde 60n üzerindeydi. Ülkemizi IMFye 23,5 milyar dolar borçtan devralarak Mays 2013te IMFye olan borcu herhalde sfrlamay bir kenara koymak mümkün deil, biz sfrladk. Ayn ekilde Merkez Bankamzn döviz rezervi o zamanlar 27,5 milyar dolarken hamdolsun, u anda onunla mukayese edilemeyecek konuma geldi ama baz sirk cambazlar bu konuyla ilgili bile döviz rezervine yönelik bakyorsunuz gayri samimi açklamalar yapmak suretiyle bir psikolojik olumsuz hava yaratmann gayreti içinde. Türkiyeyi kur, faiz, enflasyon sarmalna hapsetmek isteyenlere kar bu zaferi beraber kazanacaz.

Ana Sayfaya Git