Hububattaki fiyat yüzleri güldürdü!

Hububat alım fiyatı Güneydoğu çiftçisinin yüzünü güldürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sert ekmeklik buğday alım fiyatının ton başına 1350 liradan 1650 liraya yükseltildiğini açıklaması, yöre üreticisini sevindirdi.

Haberler 11.05.2020 - 23:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann açklad hububat fiyat art, Güneydou Anadolu Bölgesindeki üreticiyi mutlu etti.

Bu yl baharda yamurun yeterli düzeyde dümesine bal olarak hububatta yüksek rekolte bekleyen çiftçi, hasat hazrl yapyor.

Türkiye Ziraat Odalar Birlii (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Diyarbakr Ziraat Odas l Koordinasyon Bakan Mehmet Cevat Delil, Türkiyedeki hububat üretiminin önemli bölümünün bölgenin bereketli topraklarndan karlandn söyledi.

Delil, unlar kaydetti:

Bu sene çok iyi ya aldk. Son yllarn en iyi yalarndan biri oldu. yi bir rekolte bekleniyor. Rekolte beklentisi ve açklanan buday alm fiyat çiftçiyi umutlandrd. Buday fiyatnda her yl yüzde 12-13 civarnda art oluyordu. Hiçbir zaman yüzde 22lik art olmamt. Bu yl buday fiyatndaki art çok iyi.

3 MLYON DÖNÜMDE ÜRETM YAPILIYOR

Kzltepe Hububat ve Ticaret Merkezi Bakan Mehmet erif Öter, AA muhabirine yapt açklamada, 3 milyon dönümlük Mardin Ovasndaki ürünlerden bu yl yüksek rekolte beklediklerini söyledi.

Hububatta son 30 yln en yüksek verimini beklediklerini belirten Öter, bu yl il genelinde 1 milyon 700 bin ton üretim hedeflendiini kaydetti.

Öter, öyle konutu:

Budayn fiyat çok iyi, yüzde 22lik art az deil. Ayrca Toprak Mahsulleri Ofisinin de güzel destekleri var. Bunlar da yaklak 72 kuruluk destek yapyor. Böyle güzel avantajlar salyor. Açklanan buday fiyatndan memnunuz. Mercimek ve nohut fiyat da geçen seneye göre iyi. Mercimek ve nohudu cazip hale getirmek için biraz daha destee ihtiyaç var.

CUMHURBAKANIMIZA TEEKKÜR EDYORUM

Siirt Ziraat Odas Bakan Hüseyin Günbat da açklanan hububat alm fiyatlarnn kendilerini sevindirdiini söyledi.

Geçmi yllarda fiyatn hasattan sonra açklanmas dolaysyla sknt yaadklarn belirten Günbat, unlar kaydetti:

Hububat fiyatnda geçen yla göre yüzde 22,2lik bir art oldu. Bu fiyat çiftçimizi bu sene rahatlatacak. Bizim için iyi bir fiyat. Ayrca krmz mercimek için 3 bin 500 ve nohut için 3 bin 350 lira olarak açklanan fiyat olumlu buluyoruz. Açklad hububat fiyat ile çiftçimizin yüzünü güldüren Cumhurbakanmza teekkür ediyorum.

Ana Sayfaya Git