Hükümlüler çiftçi oldu!

Şanlıurfa'da hükümlüler tarımsal üretime katkı sunuyor

Haberler 25.09.2020 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfadaki Siverek Ceza nfaz Kurumlar Kampüsündeki hükümlüler, geni tarm arazilerinde çalarak hem meslek öreniyor hem de cezalarn tamamlyor.

yurdu Müdürlüüne bal Tarm Ürünleri Üretim Kolunda çalan 10 hükümlü tarafndan 70 dönümlük arazide sertifikal tohum kullanlarak yetitirilen kavun ile karpuzlar, anlurfa ve çevre illerden talep görüyor.

Siverek Açk Ceza nfaz Kurumu Müdürü Mehmet Zekiolu, 70 dönümlük araziyi hem eitim hem de üretim alan olarak kullandklarn söyledi.

Yeni tip koronavirüs salgn nedeniyle çalmalara katlan hükümlü saysn düürdüklerini anlatan Zekiolu, buna ramen iyi verim elde ettiklerini belirtti.

Zekiolu, hükümlülerin katldklar çeitli i kollar sayesinde kendilerini gelitirip meslek sahibi olduunu dile getirerek, Hükümlülerimize, tahliyelerinden sonra ailelerine katkda bulunmasn ve kendi ayaklar üzerinde durmasn öneriyoruz. Ürünlerin yetitirilmesi konusunda ise ziraat mühendisi bir infaz koruma memurumuzdan faydalanyoruz. Tabii bu arada hükümlüleri çaltrrken kendilerine gündelik ödüyoruz. dedi.

Halk Eitim Merkezi i birliiyle açlan kurslarda hükümlülere yönelik çeitli eitimler verdiklerini anlatan Zekiolu, unlar kaydetti:

Frnmz ve berberimiz var. Açlan kurslarda baar salayan hükümlülere belge veriyoruz. Tahliye edildikten sonra kendi iini kuran da baka yerlerde çalan da olabilir. Bu konuda hükümlülerimize faydal olmaya çalyoruz. Hükümlü saymz az olmasna ramen 10 hükümlümüzü burada istihdam ettik. Ürettiimiz ürünleri de çevre il ve ilçelerdeki ceza infaz kurumlarmza gönderiyoruz. Elbette burada Yurdunun büyük bir katks var. Burada amaç hükümlünün çalarak meslek örenmesidir. Tahliye olan hükümlünün topluma uyum salamas ve ailelerine faydal birer birey olmasdr.

Zekiolu, 80 dönümlük bo arazilerinin de olduunu, bu alana badem aac dikeceklerini söyledi.

- Toprakla tantm için mutluyum

Hükümlülerden A.C. de cezasn kavun ve karpuz tarlalarnda çalarak çekmekten memnuniyet duyduunu ifade etti.

Tarm iiyle ilk kez ilgilendiini, toprakla tant için mutlu olduunu belirten A.C, ehirde büyüümüz için toprakla ilgilenmemitim, köy ilerini bilmiyordum. Karpuz tarlasnda çalarak birçok eyi örendik. Allah ksmet ederse tahliye olursam bu ii yapmay düünüyorum, burada örendiklerimi uygulayacam. diye konutu.

Ana Sayfaya Git