Hurda yasası, otoparkçılara umut oldu

Yediemin otopark işletmecisi Yaşar Narlıoğlu, otoparkta yıllardır bekleyen ve çürüyen araçlar nedeniyle mağdur olduklarını belirterek, 16 yaş üstü aracını hurdaya ayıranlara yeni araç alımlarında 10 bin liraya kadar indirim sağlayan yasanın kendileri için umut olduğunu söyledi.

Haberler 18.02.2018 - 11:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hacizli, hatal park, trafik kazas gibi nedenlerle güvenlik güçlerince otoparka çektirilen araçlarn bazlar ayn gün içerisinde, bazlar ise bir gün ya da ksa bir süre sonra sahipleri tarafndan alnyor. Ancak baz araçlar yllardr sahipleri tarafndan alnmad için otoparkta çürüyor. çürümeye terk edilmi araçlarn bulunduu bu otoparklardan biri olan yediemin otoparkn iletmecisi Yaar Narlolu, 12 bin metrekarelik bir alanda bin 100 araç ile bin 300 civarnda motosiklet olduunu belirtti.

HURDA YASASINI FIRSATA DÖNÜTÜRSÜNLER

Araçlar otoparka getirmenin bir maliyeti olduunu, sahipleri tarafndan alnmad zaman da madur olduklarn kaydeden Narlolu, 16 ya üstü aracn hurdaya ayranlara yeni araç almlarnda 10 bin liraya kadar indirim salayan yasann hem kendileri için hem de araç sahiplerinin menfaatine olacana inandn söyledi. Narlolu, Hurda yasasndan ümitliyiz. çünkü özellikle otoparkmzn içerisinde olan, bizim kendi aratrmalarmzla bulduumuz 50ye yakn çekme belgeli araç var. çekme belgeli araç demek, hiçbir pul borcu, trafik cezas, hiçbir yerde bir borcu olmayan bir araç. Vatanda isterse bunu gelip otopark ücretini ödeyerek arac alp hurda yasasndan istedii gibi yararlanabilir. Bunu hem kendileri açsndan frsata dönütürsünler hem de bizim otoparkmzn boalmas açsndan biz frsata dönütürmü olalm diye konutu.

OTOPARK ÜCRETNDE NDRM YAPACAIZ

Yllardr otoparkta bekleyerek çürüyen otopark ücretlerinin çok yüksek olduunu ama ekonomik ömrünü tamamlam araçlarda normal ücreti talep etmediklerini kaydeden Yaar Narlolu, öyle devam etti:

Araçlarn burada yatmasyla hiç kimsenin cebine giren bir para yok. Sürekli pul borçlar ve eski döneme ait borçlarn faizlerini ödemek zorunda kalacaklar er veya geç. Ekonomik ömrünü tamamlam araçlarda zaten otopark parasn doru düzgün aramyoruz. Yllardr yatm, 9 yllk bir araç için vatandaa 20 bin lira ver dediin zaman zaten havalara hopluyor. Ama biz vatanda da, kendimizi de madur olmayacak ekilde indirimlerimizi yapyoruz. Yllardr yatan araçlar var. Biz, hizmet sektörünün içindeyiz. 10 personel ve 2 karde olarak otoparkn iletmeciliini yapyoruz. Elaman giderleri, SSKs, arsa kiras gibi giderleri düzenli bir ekilde ödemek zorunda olduumuz için araç çkmad zaman biz de zarar ediyoruz, maduriyet yayoruz. yerimizin çarkn döndürebilmek için dardan takviye etmek zorunda kalyoruz.

Ana Sayfaya Git