Huzur ortamı bölgenin cazibesini artırdı

Yurdun doğusunda huzur ile güven ortamının sağlanması yerli ve yabancı firmaların bölgeye ilgisini artırdı.

Haberler 09.10.2017 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vanda daha önce düzenlenen fuarlara yeterli ilgi göstermeyen bat illeri, bu yl sekizincisi gerçekletirilen Turizm ve Seyahat Fuarna adeta akn etti. 35 ilin Kültür Turizm Müdürlüünün dnda 30 kentten gelen firmalar fuarda stant kurdu.

Ajans Asya Fuarclk Yönetim Kurulu Bakan Süleyman Güler, AA muhabirine yapt açklamada, zor süreçlerde Vanda fuar yaptklarn söyleyerek, u deerlendirmede bulundu:

Türkiyede 8-10 turizm temal fuar gerçekletiriliyor. Bizim fuarmz da bunlarn içinde ilk 3te yer alyor. Dier fuarlar organize edenler yönetim olarak buraya geldi. Bu bizim için sevindiricidir. çünkü artk Van, fuarnn ciddiye alndn gösteriyor. EMTT ile Travel Türkiyeden sonra üçüncü büyük fuar Van Turizm ve Seyahat Fuar. Van fuar gelien ve daha büyük pazarlara ulaabilecek bir fuar.

Fuarda toplam 102 firma ile Türkiyeden 65 il ile randan 14 kentten katlmclarn yer aldn ifade eden Güler, fuara 40 bin ziyaretçinin geldiini aktard.

-u ana kadar turizm kongresi yaplmamt

Güler, fuarda turizm kongresinin de düzenlediini de dile getirerek, sözlerini öyle sürdürdü:

Kongremiz uluslararas kongreydi. Dou ve Güneydouda u ana kadar turizm kongresi yaplmamt. lk olmas nedeniyle hem riskliydi hem de önemliydi. Kongrede bir rekor oldu. 400 bavuru oldu ve 267 bildiri kabul edildi. 4 gün boyunca bu bildiriler okundu. Bu sayede katlm oranyla Türkiyedeki en önemli kongrelerden biri gerçeklemi oldu.

Van dndan gelen katlmc ve ziyaretçilerden dolay otellerde yer kalmadn aktaran Güler, fuarn kentin ekonomisine de katk sunduunu söyledi. Güler, gelecek yl Vanda 3 kongre ve 6 fuar düzenleyeceklerini kaydetti.

Güler, huzur ve güven ortamnn önemine iaret ederek, unlar kaydetti:

Vann kendine has bir cazibesi var. Van denildii zaman bir hayranlk duyuluyor ve insanlar gelmek istiyor. nsanlarn u ana kadar gelmemelerinin sebebi bölgedeki huzursuzluk ortamyd. Huzur olduu zaman demek ki her ey olabiliyor. Bu yl dier illerden farkl çalmadk. Her yl yaptmz çalmalar yaptk. Geçmi dönemlerde daha fazla çalyorduk. çünkü korkuyorduk insanlar gelmez diye. Bu sene biraz daha rahat çaltk.

HUZUR OLUNCA NSANLAR VANA GELD

Huzur ortamnn olumasyla fuarn kalitesinin arttna dikkat çeken Güler, u ifadeleri kulland:

Bu süreç böyle devam eder ve huzur ortam geliirse bölgede çok daha farkl, hiç ummadmz fuar, etkinlik ve festivaller de çkabilir. Geçmite insanlar buraya gelemedii için üzülüyordu. nsanlarn Vana gelmek istediklerini Van ve bölgeyi görmek istediklerini biliyorduk. Ama bölgenin kendine has sorunlarndan dolay insanlar getiremiyorduk. Huzur olunca insanlar Vana geldi.

Vana gelenlere deer verdiklerini ifade eden Güler, Güvenlik olmazsa siz ne yaparsanz yapn insanlar gelmez. Bunun sancsn yllarca çektik. Sadece turizmde deil yatrmc açsndan da bu ayndr. Allaha ükür bunlar ald ve insanlarn Vana, bölgeye bak açs çok pozitif. Bu büyüyerek devam edecektir. dedi.

Fuarlar dnda baka etkinliklerle de insanlar Vana getirmek istediklerini belirten Güler, çalmalarnn devam edeceini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git