Huzur sağlandı Şenyayla şenlendi

Muş'ta güvenlik güçlerince yürütülen operasyonlar sonucu terörden arındırılan Şenyayla bölgesinde besiciler, gönül rahatlığıyla yaylaları kullanmaya başladı

Haberler 20.06.2018 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mutaki enyayla bölgesi, terör örgütü PKKya yönelik baarl operasyonlarn ardndan salanan huzurla besicilerin tercih alan oldu.

Mu ve Diyarbakrn Kulp ilçesi arasnda bulunan 1500 rakml enyayla bölgesinde besiciler, gönül rahatlyla yaylalara çkarak bölgeyi enlendirdi.

Besicilerden Turan Ay, havalarn snmaya balamasyla yaylalara çktklarn ve yaz mevsimini burada geçireceklerini anlatt.

Yaylada yaklak 6-7 ay kaldklarn belirten Ay, Bölgede huzur ve güven tamamen salannca bizler de yaylalarn yolunu tuttuk. dedi.

Ay, Yaylalar, güvenlik nedeniyle yasaklanmt. u an yasak tamamen kaldrld. Biz hayvan sahipleri olarak rahat bir biçimde gelip burada hayvanclk yapyoruz. Geçimimizi tamamen hayvanclk yaparak salyoruz. diye konutu.

Yaylalarn güvenli hale geldiini vurgulayan Ay, unlar söyledi:

Hayvanclk dnda baka bir iimiz yok çünkü hayvanclk, deden, babadan bize kalan bir meslektir. Bölgede yaklak 400 aile var. Bunlara ait 30 bin küçükba, 15 bin civarnda büyükba hayvan otlamakta. Burada özellikle bat illerinden gelen arclar konaklyor. Biz burada kar yaana kadar kalyoruz. çünkü yemden tasarruf ediyoruz.

Mehmet Nesih Ay da hayvanlar otlatmak ve doal yaam sürmek için yaylaya çktklarn belirterek, Biz hayvanclk yapabilmek adna buralara çkyoruz. Yaklak 6-7 ay boyunca burada kalyoruz, sonrasnda köylerimize döneceiz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git