İftar menüleri fiyatları belli oldu

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği Genel Başkanı Ramazan Bingöl, ramazanda, ülke genelinde sayıları 100 bine ulaşan restoranlarda her bütçeye uygun iftar menüleri sunulacağını belirterek, menülerin bu yıl 30 liradan başlayacağını bildirdi.

Haberler 24.04.2019 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Dernei (TÜRES) Genel Bakan Ramazan Bingöl, Türkiye genelinde 100 bin civarnda restoran ve lokanta bulunduunu, bu iletmelerde istihdam edilen kii saysnn en az 2 milyon olduunu söyledi.

Bu yl da ramazan dolaysyla özellikle büyükehirlerde bulunan restoranlarda hummal çalmalarn baladn ifade eden Bingöl, youn bir hazrlk içerisinde iftar ve sahurlar beklediklerini kaydetti.

Her yl ramazan ay öncesi ve döneminde lüks iftarlarn eletiri konusu olduunu hatrlatan Bingöl, restoranlarn her bütçeye göre alternatif sunduunu bildirdi.

Bingöl, Milyonlarca insann dorudan, bir o kadarn da dolayl olarak istihdam eden, yüz binlerce çiftçi, üretici, besici, hayvancnn geçimini salayan sektörümüze yöneltilen bu eletiriler hem acmasz hem de haksz. diye konutu.

Bingöl, ülke genelinde saylar 100 bine ulaan restoranlarda her bütçeye uygun iftar menüleri sunulacan belirterek, menülerin bu yl 30 liradan balayacan, mekana ve çeide göre 300 liraya kadar çkabileceini bildirdi.

Restoranlarda iftar zamannda çalanlar tatl bir telan aldn dile getiren Bingöl, kendilerinin oruç tutsa bile önceliklerinin müterilerinin iftarlarn bir an önce açmalarn salamak olduunu, her zaman hzl ve scak servis yapmak istediklerini söyledi.

Restoranlar kapatalm m?

Ramazan Bingöl, her yl olduu gibi bu ramazan için de Dünyada ve Türkiyede bu kadar aç varken lüks iftar sofralar israf deil? ve Menüler çok pahal eklinde eletiriler almaya baladklarn aktard.

Her sektörde olduu gibi yeme-içme sektöründe de mekana, çalan saysna, lokasyona, menüye ve benzeri konulara göre fiyatlarn deitiini ifade eden Bingöl, unlar kaydetti:

Dier sektörlerde de geni bir fiyat yelpazesi var. 50 liraya da ayakkab var, bin liraya da veya 2 liraya da kahve var, 25-30 liraya da... Bu örnekleri çoaltabiliriz. Bu iftar menüleri gerçekten bir ihtiyaç... Milyonlarca insann geçimini salayan, yüz binlerce, hatta milyonlarca Müslüman turiste de hitap eden iftar menüleri ekonomik anlamda da canll salyor. Sonuçta sektörün tedarik zinciri de milyonlarca kiiyi ilgilendiriyor. Restoranlar kapatsak eletiri konusu eksikler düzelecek mi? sizlik artacak, üreticimiz skntya girecek.

Bingöl, restoran sahipleri olarak ramazanda her keseye uygun iftar sunmak için çalmalarn yaptklarn, ülke ekonomisine deer katmak için ellerinden gelen tüm çabay sarf edeceklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git