İhale şikayetleri elektronik ortamda

Kamu ihaleleri için itirazen şikayet başvuruları elektronik ortamda yapılabilecek

Haberler 21.06.2021 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kamu ihaleleri için itirazen ikayet bavurular elektronik ortamda gerçekletirilebilecek.

Kamu hale Kurumunun çerçeve Anlama haleleri, Danmanlk Hizmet Alm, Elektronik hale, Hizmet Alm, Mal Alm, Yapm leri haleleri, uygulama yönetmeliklerinde deiiklik yaplmasna dair yönetmelikler ile halelere Yönelik Bavurular Hakknda Yönetmelikte ve halelere Yönelik Bavurular Hakknda Tebli ile Kamu hale Genel Tebliinde Deiiklik Yaplmasna Dair Tebli Resmi Gazetede yaymland.

Buna göre, itirazen ikayet bavurularnn EKAP üzerinden e-imza kullanlarak (e-itirazen ikayet) yaplabilmesiyle ihalelere yönelik bavurularn kolaylatrlmas yönünde düzenlemeler yapld.

Deiikliklerle, ihaleye katlanlarn yönetimindeki görevliler ile ortaklarna ilikin bilgi ve belgelerin EKAP ve MERSS üzerinden aktarlmas ile her ihalede ayr ayr bilgi ve belge sunulmasnn önüne geçilecek.

Kamu kurum ve kurulularnca, ticaret siciline tescil olunan temsile yetkili kiilerle bunlarn temsil ekilleri hakknda ticaret sicili kaytlarnn esas alnmas gerekliliine yönelik Türk Ticaret Kanunu deiiklii kapsamnda ihaleye katlm aamasnda istenen imza sirküleri kaldrld.

YETERLK KRTERLER

Ayrca, yeterlik kriteri olarak düzenlenen belgelere idari artnamelerin ihaleye katlabilmek için gereken belgeler ve yeterlik kriterleri balkl maddelerinde yer verilmedikçe tekliflerin deerlendirilmesinde yeterlik kriteri olarak dikkate alnmayaca hükme baland.

Hizmet alm ihalelerinde gerçek kiilere veya i deneyim belgesi düzenlemeye yetkili olmayan her türlü kurum ve kurulua gerçekletirilen ilerde, i deneyimini gösteren belgeler kapsamna, sözlemenin damga vergisinin ödendiine ilikin belgeler alnarak belgelendirmeye yönelik ek koul getirildi.

Bu ihalelerde asgari ceza oranndan daha yüksek nispette ceza uygulanabilecek hallerin saylabilmesine imkan tannd ve hizmetin yerine getirilmesine yönelik koruyucu önlemler artrld.

Ayrca, hizmet alm ihalelerinde sözlemenin uygulanmas srasnda ilgili mevzuat gereince ödenecek her türlü vergi, resim, harç ile ulam ve sigorta giderlerinin teklif fiyata dahil olan giderler kapsamnda olduu belirlendi.

Ana Sayfaya Git