“İhracat için eğitime ihtiyacımız var”

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır'daki ihracat yapan firmaların dış ticaret konusunda eğitim ve bilgiye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Haberler 11.08.2018 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DTSO Yönetim Kurulu Bakan Mehmet Kaya ve DTSO D Ticaret Komisyonu Bakan Baran Türk, D Ekonomik likiler Kurulu (DEK) Bakan Nail Olpak makamnda ziyaret etti. Bölge ülkelerine yakn ve ihracat potansiyeli yüksek olan Diyarbakrdaki firmalarn özellikle d ticaret konusunda eitim ve bilgiye ihtiyac olduunu söyleyen DTSO Bakan Mehmet Kaya, Özellikle d ticaret konusunda eitim ve bilgiye ihtiyacmz bulunmaktadr.

ÖZEL AMAçLI KONSEYLER

DEK ile dier ilgili kurumlarn bu konularda desteini talep ediyoruz. hracat yapan firmalarmzn DEK tarafndan oluturulan ülke bazl sektörel ve özel amaçl i konseylerine katlm konusunda da desteklerinizi bekliyoruz. hracatçlarn yaadklar ve yetersiz bilgi sahibi olduu eximbank ile ilgilide gerekli destein sunulmas ve üyelerimize bu hizmetlerin ulatrlmas konusunda her türlü kurumsal destei DTSO olarak sunmaya hazrz dedi.

Eylül aynda bilgilendirme yaplacak

DEK Bakan Nail Olpak ise bu tür destek taleplerinin kendilerine gelmesinin memnuniyet verici olduunu, DEK ve eximbank bilgilendirme konferansn Eylül ay içinde Diyarbakrda gerçekletirmek üzere çalma yapacaklarn belirtti.

Ana Sayfaya Git