İhracata "petrol borusu" dopingi

Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılan kapısı konumundaki Şanlıurfa, kente kurulacak petrol borusu üretim tesisi sayesinde ihracatını artırmaya hazırlanıyor.

Haberler 23.04.2017 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hükümetin bölge illerinin ekonomisini canlandrmaya yönelik uygulamaya koyduu, i dünyasna büyük avantajlar salayan Cazibe Merkezleri Programna, yerli ve yabanc yatrmclar youn ilgi gösteriyor.

Trans Anadolu Doalgaz Boru Hatt Projesinin (TANAP) alt yapsn da yapan yabanc firma da yatrm için programa en fazla ilginin gösterildii anlurfay seçti.

Türkiyenin alan bakmndan en büyük ilk 10 organize sanayi bölgesinden birine sahip olan kentte görümelerini ve incelemelerini tamamlayan firma, yatrm çalmalarna hz verdi. Dünya genelinde 130 bin çalan ve 23 milyar avroluk cirosuyla dikkati çeken firmaya, 2. Organize Sanayi Bölgesinde petrol borusu üretimi yapmas için yaklak 200 dönümlük arazi tahsisi yapld.

Altyap hizmetlerinin tamamlanma aamasna geldii arazi üzerinde ksa süre içinde tesisin ina edilmesi bekleniyor.

- Ylda 1 milyon adet boru üretecek

anlurfa Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürü Yunus Emre Aksu, AA muhabirine yapt açklamada, kente böyle büyük bir yatrmn yaplacak olmasndan duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiyenin Ortadouya açlan kaps konumundaki anlurfada üretim yapacak tesisin, corafi yaknl dolaysyla Irak ve ran pazarna ürünlerini daha rahat pazarlayabilme imkan bulacana iaret eden Aksu, yatrmn kent ekonomisine ciddi katk salamasn beklediklerini belirtti.

Firmann anlurfada istihdama salayaca katkya da dikkati çeken Aksu, unlar kaydetti:

Cazibe Merkezleri Program kapsamnda firma yatrm bavurusunda bulundu. Yer tahsis ettik, petrol aktarm borular üretecekler. Firma 750 milyon lira gibi bir yatrm yapacak ve 500 kii istihdam edecek. Senede 1 milyon adet metal ve plastik boru üretimi yapacaklar. u anda anlurfann 192 milyonluk ihracat hacmi var, bu firmann geliiyle birlikte ihracat hacmi 5 milyar dolarlara çkacak. Bizim anlurfa olarak 2023 ihracat hedefimiz 1 milyar dolar ama bu yatrmla ksa sürede 2023teki ihracat hedefimizin 5 katna çkm olacaz. diye konutu.

- Dier yatrmclar da özendirecek

Tüm Sanayiciler ve adamlar Dernei anlurfa ube Bakan Sadk Sade de söz konusu firmann kent tarihinin en büyük sanayi yatrmlarndan birini yapacan belirtti.

Bu yatrmn uluslararas alanda da dikkati çekeceini ve dier yatrmclar da özendireceini dile getiren Sade, gelecekte yeni yatrmclarn da kente gelmesi adna umutlu olduklarn söyledi.

Ana Sayfaya Git