İhracatta ‘Dijital B2B’ dönemi başlıyor

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın ‘Sanal Ticaret Heyetleri’ çalışmasına ihracatçılardan ve sanayicilerden destek geldi. İş dünyasına göre Covid-19 salgınının ekonomik etkilerini en aza indirmenin yolu dijital pazarlamadan ve sanal fuarlardan geçiyor.

Haberler 24.04.2020 - 11:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ticaret Bakan Ruhsar Pekcann açklad Sanal Ticaret Heyetleri projesine ihracatçlardan ve sanayiciden destek geldi.

DJTAL B2B YAPACAIZ

stanbul Demir ve Demir D Metaller hracatçlar Birlii (DDMB) Bakan Tahsin Öztiryaki, Konu salgnn bandan beri gündemimizde. Devletin de bu konudaki tutumu gayet olumlu. Dünya artk dijital ortamda satn alma yapyor. Birlik olarak dijital fuarlarla ilgili firmalardan teklif alyoruz. Bir anlamda dijital B2B yapyor hale geleceiz. E-ihracat ve dijital pazarlamayla ilgili tüm imkanlarmz seferber ettik dedi.

DJTAL KASLARIMIZI GÜçLENDRYORUZ

Ev ve Mutfak Eyalar Sanayicileri ve hracatçlar Dernei (EVSD) Bakan Burak Önder de üyelere yönelik E-ihracat ve E-ticaret eitimlerine baladklarn söyledi. Önder, CRM, ERP ve siber saldrlarla ilgili de eitimlerimize balyoruz. Amacmz dijital kaslarmz güçlendirmek. E-heyet çalmalarmz kapsamnda Maysta Güney Kore ile, Haziranda da Avrupa ile bulumalarmz olacak eklinde konutu.

TEKNOLOJYE AYAK UYDURMAYAN GERDE KALACAK

Armatür Dernei Bakan Gökhan Turan da Teknoloji her geçen gün gelimi ve gelimekte olan ülkelerde çok hzl ilerliyor. Bu geliime ayak uyduramayanlar sektör ayrm yaamakszn geride kalacak. Dijital pazarlar operasyonu kolay, maliyeti daha düük ve daha ulalabilir olacak. 7/24 açk kalabilecei için de sürekli her kesime hitap edecek. Fakat tüm bunlarla birlikte sanal pazarlar ve E-fuar sistemi bizler için yeni bir platform olacak. Sistem kurulmal ve eitim i birlikleri ile tüm sanayicilerimizin entegre edilmesi salanmaldr ifadelerini kulland.

SANAL ORGANZASYONLARI YAKINDAN TAKP EDYORUZ

çelik hracatçlar Birlii (çB) Bakan Adnan Aslan, çelik sektörü için önem arz eden tüm organizasyonlar salgn nedeniyle iptal edildi. Sanal fuarlarn ürün gammz özelinde uygun olmayacan düünüyoruz ancak ihracat pazarlarmzdaki ticari ilikilerimizin sürdürülebilir olmas adna sanal organizasyonlar yakndan takip ediyoruz. Virüs sonras için Latin Amerika bölgesi, Bat Afrika ve Güneydou Asya yeni hedef pazarlarmz olacak diye konutu.

MAYISTA STABLE DÖNMEKTEN BAHSEDEBLRZ

Türkiye hracatçlar Meclisi (TM) Sektörler Konseyi Üyesi ve Temmer Marble Yönetim Kurulu Bakan Rüstem çetinkaya ise, Covid-19 salgnnn küresel ölçekte bir daralmaya neden olduunu vurgulad. çetinkaya, Normallemeyi konumak için henüz çok erken. Mays itibariyle stabile dönmekten bahsedebiliriz. Doal ta sektörünün en önemli fuarlarndan biri olan ABD merkezli Coverings 20-23 Nisan tarihleri arasndaki dev etkinlii online konferans serilerine çevirdi. E-heyet ve dijital pazarlama faaliyetlerini yakndan takip ediyoruz ve önemsiyoruz dedi.

E-HEYET TIBB MALZEMECLERN DE GÜNDEMNDE

Di Malzemeleri Sanayici ve Adamlar Dernei (DSAD) Bakan Erkan Uçar ise dijital ticaret ve E-heyet çalmalarnn birinci gündem maddeleri olduunu belirterek unlar söyledi:

Tbbi malzeme sektörünün öncelii halkmzdr. Ülkemizin özellikle maske ve eldiven gibi ürünlerde yeterli stoka kavumasnn ardndan ihracat izinlerinin önümüzdeki dönemde açlacan tahmin ediyoruz. Bu dönemde dijital pazarlama, sanal fuarlar ve e-heyet gibi konular bizim de önceliimiz. Üyelerimizi bu konularla ilgili düzenli olarak bilgilendiriyoruz. Aksiyon alma aamasndayz.

Ana Sayfaya Git