İki bakanlık personel alımı yapıyor

İki bakanlığın personel alım ilanları Resmi Gazete'de

Haberler 09.10.2021 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanl ile çevre ve ehircilik Bakanlna toplam 135 personel alnacak.

Resmi Gazetede yaymlanan ilana göre, çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanlnn merkez tekilatnda istihdam edilmek üzere sözlü snav sonucuna göre 125 çalma uzman yardmcs istihdam edilecek.

Bavuruda bulunacak adaylarn, üniversitelerin en az 4 yllk lisans eitimi veren ve ilanda yer alan tabloda belirtilen örenim dallarndan veya bunlara denklii Yükseköretim Kurulu (YÖK) tarafndan kabul edilen yurt içindeki veya yurt dndaki yükseköretim kurumlarndan mezun olmas, ÖSYM tarafndan 2020 ve 2021 yllarnda yaplan KPSSde istenilen puan türlerinden en az 70 alm olmas ve 1 Ocak 2021 tarihi itibaryla 35 yan doldurmam olmas gerekiyor.

Adaylar bavurularn 12 Ekim-7 Kasm tarihleri arasnda e-Devlet üzerinden i bavuru ekrann kullanarak gerçekletirebilecek. ahsen veya posta yoluyla yaplan bavurular kabul edilmeyecek. Bavurular için gerekli koullar, istenilen belgeler, snav süreciyle ilgili dier bilgiler bakanln internet adresinden duyurulacak.

Bavurular arasndan, her bir grup için en yüksek KPSS puanna sahip adaydan balanarak atama yaplacak kontenjan saysnn 3 kat aday sözlü

snava çarlacak. Sözlü snava girmeye hak kazanan adaylar ile sözlü snavn yeri ve tarihleri bakanln internet sayfasndan ilan edilecek.

Sözlü snava ilikin konu balklar bavuru esnasndaki ilanda yer alacak. Snavda baarl saylmak için komisyon bakan ve üyelerinin 100 tam

puan üzerinden verdikleri puanlarn aritmetik ortalamasnn en az 70 olmas gerekecek.

Sözlü snavda alnacak puan, adaylarn nihai baar puan olacak. Adaylarn sözlü snav puanlarnn eitlii durumunda KPSS puan yüksek olan aday sralamada üstte yer alacak. Snav komisyonu tarafndan baar puan en yüksek olan adaydan balamak suretiyle her bir grup için atama yaplacak kadro says kadar asl aday, asl aday saysnn yars kadar da yedek aday tespit edilecek.

BAKAN BLGNDEN TEKLATIMIZI SZLERLE DAHA DA GÜçLENDRECEZ MESAJI

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Vedat Bilgin, Resmi Gazetede yer alan ilana ilikin Twitter hesabndan paylamda bulundu.

Bilgin, Sevgili gençler; bakanlmz bünyesinde istihdam edilmek üzere 125 çalma uzman yardmcs alm yapacaz. Bavurularnz 12 Ekim 2021 itibaryla yapabilirsiniz. çalma ve Sosyal Güvenlik tekilatmz sizlerle daha da güçlendireceiz. imdiden hayrl olsun. ifadesini kulland.

- çevre ve ehircilik Bakanl 10 corafi bilgi sistemi uzman yardmcs alacak

çevre ve ehircilik Bakanl da Resmi Gazetede yer alan bir baka ilanla 10 corafi bilgi sistemi uzman yardmcs alacan duyurdu.

Bakanla bal Corafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüü bünyesinde istihdam edilecek personel alm için meslee özel yarma snav yaplacak.

Bavuruda bulanacak adaylarn en az 4 yllk lisans eitimi veren yükseköretim kurumlarnn bilgisayar mühendislii, yazlm mühendislii, harita mühendislii, jeodezi ve fotogrametri mühendislii, geomatik mühendislii, ehir ve bölge planlama bölümleri ile bunlara denklii YÖK tarafndan kabul edilen yurt içindeki veya yurt dndaki öretim kurumlarndan mezun olmas, son bavuru tarihi itibaryla geçerlik süresi dolmam KPSS P3 puan türünden en az 70 almas ve 1 Ocak 2021 günü itibaryla 35 yan doldurmam olmas gerekiyor.

Adaylar bavurularn 13 Ekim-26 Kasm tarihleri arasnda https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresi üzerinden gerçekletirebilecek. ahsen veya posta yoluyla yaplan bavurular kabul edilmeyecek.

Yazl snava katlmaya hak kazananlar bakanln internet sayfasndan ilan edilecek. Yazl snavn deerlendirmesi 100 tam puan üzerinden yaplacak ve baarl saylabilmek için en az 70 puan almak gerekecek.

Yazl snavda baarl olanlar arasndan en yüksek puandan balanarak belirtilen kadro veya pozisyonun 4 katna kadar aday sözlü snava çarlacak.

Sözlü snavn ardndan yazl ve sözlü snav puanlarnn aritmetik ortalamas tespit edilerek en yüksek puan alan adaydan balamak üzere sralama yaplacak ve yarma snav baar listeleri örenim dallar itibaryla ayr ayr hazrlanacak.

Baar puan en yüksek olan adaydan balanmak suretiyle ilanda belirtilen kadro veya pozisyon says kadar asil, yarsn geçmemek kaydyla yedek liste belirlenecek. Atanmaya hak kazananlarn listesi bakanln internet sayfasndan duyurulacak.

Ana Sayfaya Git