İki katı fiyatına

Batman’ın Sason ilçesinde tarlada 5 liraya satılan çilek, marketlerde 15 liradan satılıyor.

Haberler 14.05.2020 - 23:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sason ilçesine bal köylerde üretimi yaplan çileklerin hasadna baland. Tütüne alternatif olarak 2011 ylnda devlet destei ile Sasonda ekimine balanan ve her geçen yl ilçede yaygnlaarak organik olarak rengiyle göze hitap eden, kokusuyla da itah kabartan mehur Sason çilei tarlada kilosu 5 liradan satlrken, marketlerde 15 liradan satlyor. çiftçiler, çilekleri uygun fiyata sattklarn belirterek fahi fiyatn düürülmesini istedi.

TARLADA BE LRA KEN

Sasona bal Demetevler Mahallesinde çilek yetitiricilii yaparak geçimini salamaya çalan çiftçilerden Akif Haykr, tarlada 5 liradan sattklar çilein marketlerde 15 liradan satldn söyledi. Haykr, Bizim tarlada kilosunu 5 liradan sattmz çilei, komisyoncular ve araclarn üzerine katt fiyatla birlikte marketlerde 15 liraya kadar yükseldiini biliyoruz. Bu yl salgn hastalktan dolay yurt dna sat yapamyoruz. Dolaysyla marketlerde pahal satlmasndan dolay tüketicide 2 kilo alacana 1 kilo alyor. Üreticiler bu iten az kazanyor dedi.

PAZARDA 15 LRA SATILIYOR

anlurfadan gelerek Sasondan çilek aldn belirten komisyonculardan Zübeyir Tazefidan, Sason çileinin çok kaliteli olduunu ifade ederek, normal fiyata kaliteli çilek aldklarn ve ald çilekleri anlurfada pazarlarda sattn söyledi.

Tarlada çilek koparan ailesine yardm ettiini belirten Murat Haykr, Bo vakitlerde tarlaya gelerek aileme yardm ediyorum. çilekle uramay çok seviyorum. Tad da güzel olduu için çok seviyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git