İkinci el arabada fiyatlar düştü!

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Mersin, birinci elde 2020'deki gibi bulunurluk sıkıntısı yaşanması halinde 2. el fiyatlarının tekrar yukarı doğru yükselebileceğini belirterek, "Çünkü geçen seneye göre 2. el fiyatları özellikle ilk 3 ayda geri geldi. Dolayısıyla araç almak isteyen vatandaşlarımız, özellikle 2. el düşünüyorlarsa bunları alma dönemi geldi de geçiyor olabilir diye düşünüyoruz." dedi.

Haberler 10.05.2021 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Otomotiv Yetkili Satclar Dernei (OYDER) Yönetim Kurulu Bakan Turgay Mersin, yapt açklamada, yaz aylaryla beraber otomobil alm itahnn tekrar art gösterebileceini kaydetti.

Mersin, Ancak araç tedarikinde bir sorun yaanrsa çok yüksek bir talep olsa dahi araba olmadktan sonra satamayacaz. Bu durum da 2. el piyasasn etkileyecektir. 2. ele talep olacaktr. Bunlar u anda konumak erken ama mays sonuna doru tedarik skntsyla ilgili durum netleirse hem de bu a ve dier kur politikasyla beraber belki bunu mays sonu ve haziran banda daha doru deerlendirebiliriz. ifadelerini kulland.

Araç bulunurluu noktasnda u an itibaryla marka baznda deiiklik gösterse de çok büyük bir sorun yaanmadn aktaran Mersin, Ama mesela benim bayi olduum markada tedarikten dolay 4 günlük üretime ara verilecek, 12-16 Maysta. Dier markalarda da yine üretime ara verme var. Dolaysyla bulunurluk konusunu ve alm itahn ay sonu veya haziran banda deerlendirmek daha doru olur. u an için çok büyük bir sknt yok ama ileri gittikçe sknt artacak gibi görünüyor bugünden... eklinde konutu.

2. EL BR FIRSAT OLABLR BUGÜNLER çN

Turgay Mersin, talebin yüksek olduu zamanlarda fiyatlarn da arttn ifade ederek, kur politikas, talep art ve vergisel mevzuatlarn fiyatlar etkileyeceini söyledi.

Bu durumun frsatçla dönütürülmemesi gerektiini vurgulayan Mersin, unlar kaydetti: Burada en önemli konu bence eer birinci elde 2020deki gibi bulunurluk sknts yaanrsa 2. el fiyatlar tekrar yukar doru yükselebilir. çünkü geçen seneye göre 2. el fiyatlar özellikle ilk 3 ayda geri geldi. Dolaysyla araç almak isteyen vatandalarmz, özellikle 2. el düünüyorlarsa bunlar alma dönemi geldi de geçiyor olabilir diye düünüyoruz. 2. el fiyat her zaman birinci elden referans alarak piyasa oluturur, bir de talepten dolay fiyat oluturur. Bu yüzden 2. el bir frsat olabilir bugünler için...

Bayilerin ve servislerin kapanma sürecinde açk olmadn hatrlatan Mersin, kapanmann sona ermesiyle beraber tüm bayilerin gerekli tedbirleri alarak hizmet vermeye devam edeceini ve kapanmadaki kayplar telafi edebileceklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git