İkinci el araç alacaklara çok önemli tavsiye

İkinci el araç piyasasının hareketlenmesinin ardından sektördeki isimlerden de uyarılar gelmeye başladı. Galerici Ahmet Yurtlu, şu anda araç almanın zamanı olduğunu belirterek, vatandaşların nakit para yerine aracı tercih etmeleri durumunda daha karlı çıkacaklarını söyledi.

Haberler 23.08.2021 - 10:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ÖTV indirimiyle beraber ikinci el araç piyasasnda da hareketlenme bekleniyor. Fiyatlarn düeceini uman vatandalar, imdiden araç aramaya balad. Ancak baz vatandalar da pazara indiklerinde araç fiyatlarn görünce satn almaktan vazgeçti. Galerici Ahmet Yurtlu, bu düüncenin yanl olduunu belirterek vatandalarn ellerindeki nakiti arabaya çevirmeleri durumunda daha karl olacaklarn dile getirdi. Galerici Yurtlu, ÖTV indirimiyle beraber ikinci el araç piyasasnda ksa vadede geveme görüleceini, ardndan da fiyatlarnda oturacan söyleyerek, Bu süreçte parada deil de araçta kalmak çok daha mantkl dedi.

PYASADA HAREKETLLK BALADI

Kayseride sfr araçlarda uygulanan ÖTV indirimi ile beraber ikinci el araç piyasasnda da hareketlenme balad. Galerici Ahmet Yurtlu, sfr araç almak isteyen vatandalara seslenerek, bayilerde araç tedarikinin bulunmadn ve 2-3 ay sonra tedarik edildiini belirtti.

çIKAN FYAT UZUN SÜRE KOLAY KOLAY GER DÜMEZ

Teslimde de aracn fiyatnn arttn dile getiren Yurtlu, baz vatandalarn panikle ikinci el araçlarn elden çkartmak istediini dile getirerek, kinci el araçlarda ksa vadede 2 aylk süreçte bir geveme görülebilir ama sonrasnda fiyatlarn tekrardan oturacan düünüyoruz. ÖTV indirimi olan araçlarn birçou bayilerde yok. Tedarik problemi olduu ve 0 araçlarda yurtdndan geldiinden dolay sknt yaand için mevcutta yok. O yüzden bu indirimin bir ksm da uygulanamayacak. Dolaysyla piyasada ciddi bir fiyat gevemesi olmayacak. Normalinde 1-2 ay sonrasna araçlar yazlyordu. Bayiye gittiinde 2-3 ay sonra tedarik edebiliriz deniliyordu. Fiyatlar güncellenmiyordu. O zamana kadar da imdi 300 bin TL olan araç 340 bin TLye çkacak. Fiyat dütüü için yine bugün ki fiyattan alm olacaklar. Vatanda bundan sonraki gelecek zamlardan etkilenmemi olacak. Böyle bir piyasaya ön görüyoruz ve beklentilerimiz bu yönde. Bundan sonraki süreçte ikinci elde a normal reaksiyonlar beklemiyoruz. çünkü hiç kimse 130 bin TLye ald arabay 110 bin TLye satmak istemez. çkan hiçbir fiyatn uzun soluklu geri dümesi beklenemez. Ksa vadede belki panik satlar gelecektir. Bunun da geçici olduunu düünüyorum. 0 araçlarn satna biraz etkisi olacak ama ikinci elde çok bir deiiklik olacana inanmyorum ifadelerini kulland.

PARA YERNE ARABAYI TERCH EDN

Ortada panik yapacak bir durumun olmadnn altn çizen Yurtlu, ikinci el araç piyasasnda bir deiiklik olmadn kaydederek, uanda en makul ve en mantkl süreçtir. Ksa ve orta vadede araç almay düünenler araç alsnlar. Panik yapacak bir durum yok. çünkü piyasada deien bir pozisyon yok. Vatandalar aradklar arac bekledikleri gibi hesapl fiyata bulurlarsa alm olarak deerlendirmeleri gerektiini düünüyorum. u süreçte parada deil de araçta kalmak çok daha mantkl. Orta ve uzun vadede kesinlikle kara geçerler. Ksa vadede de araç alm olarak deerlendirirlerse, uan ki pozisyonun araç alm için en doru zamanlardan biri olduunu düünüyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git