İkinci el araçlarda yeni dönem başlıyor

Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında (Trafik Sigortası) tarife uygulama esasları Eylül ayından itibaren değişiyor. İkinci el araç alacaklar daha önce 15 gün satıcının sigortasını kullanabilirken, değişiklikle yeni alıcının aracı aldığı gün sigortasını yaptırması gerekiyor.

Haberler 02.09.2019 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Karayollar Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortas yani bilinen adyla Trafik Sigortasnda tarife uygulama esaslar Eylül ay itibari ile deiiyor. Bundan sonra ikinci el araç alacak olanlar, satcdan arac alr almaz sigorta yaptrmas gerekecek. Yaplan deiiklik hakknda bilgiler veren ve Düzcede sigorta acentesi olarak hizmet veren Sigortac Bar Gümü, daha önce satclarn 15 günlük sigortalarnn kullanld fakat alcnn 15 gün içerisinde sigorta yaptrmadnda yapt kaza ve benzeri ilerin satcnn sigortasna yansdn ve satcnn daha sonraki araç alnda priminde sknt yaad için düzenleme yapldn dile getirdi.

EYLÜLDE BALIYOR

Gümü, 15 Günlük sigorta trafik sigortas içindeki teminatt. Yani noter satndan sonra satcnn trafik sigortasn yeni alc 15 gün süre ile kullanabiliyordu. u anda da kullabiliyor ama Eylül ay itibari ile bu 15 günlük ksm artk kullanamayacak. Yeni alc annda ald gün sigortasn kesmek zorunda kalacak. Yasa ile bu duyurulmu durumda. Eylül itibari ile bu uygulama balam olacak. Burada öyle düünülmütü. Yeni alcnn madur olmamas için yllardr böyle bir uygulama yaplyordu. nsanlar baka illerde veya noterden çktklarnda hemen sigortalarn yaptrmyorlard. Aldklar kiinin sigortalarn kullanabiliyorlard. Bu alclar için bir avantaj ama satclar için bir dezavantaj oluturmaya balamt. Dezavantaj u satclar için; kendilerinin sigortalar kullanld için herhangi bir kaza annda ödeme satc tarafndaki sigortadan yapld için o kii daha sonra araç aldnda farkl pirim art ile kar karya kald için bu sknt oluturmaya balad. Dolays ile de devlet ve hazine bunu düzenleyerek yeni bir düzenleme ile alclarn artk sigortalarn hemen kesmesini istiyor. Yani satcnn 15 günlük sigortasn Eylül ayndan itibaren kimse kullanamayacak dedi.

Ana Sayfaya Git