İkinci El Araçta Devrim Yapılıyor

Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü ile PTT AŞ arasında imzalanan Bilgi Paylaşımı Esaslarının Düzenlenmesine Dair Protokol kapsamında ikinci el araçların muayene tarihi ve kilometresine ilişkin bilgiler, PTT’nin HGS ve PTTBank mobil uygulamaları aracılığıyla öğrenilebilecek

Haberler 19.11.2017 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ulatrma, Denizcilik ve Haberleme Bakanl Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüü ile PTT A arasnda imzalanan Bilgi Paylam Esaslarnn Düzenlenmesine Dair Protokol kapsamnda ikinci el araçlarn muayene tarihi ve kilometrelerine ilikin bilgiler, PTTnin HGS ve PTTBank mobil uygulamalar araclyla annda örenilebilecek.

Ulatrma, Denizcilik ve Haberleme Bakanlndan alnan bilgiye göre, Bakanlk Müstear Suat Hayri Aka ile PTT A Yönetim Kurulu Bakan ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik tarafndan Bilgi Paylam Esaslarnn Düzenlenmesine Dair Protokol imzaland.

Protokol kapsamnda, araçlarn muayenesi srasnda sisteme girilen kilometreleri, en güvenilir ve doru bir ekilde örenilebilecek.

kinci el araç alacak vatandalar, kilometre ve araç muayene bilgilerini PTT A tarafndan gelitirilen ve HGS yüklemelerinin online yapld HGS Android, HGS IOS ile bankaclk ilemlerinin yapld PTTBank mobil uygulamalarndan örenebilecek.

Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüünce PTT ile paylalacak verilere, kurumun mobil uygulamalarna plaka veya ase numaras girilerek 5 lira bedelle baklabilecek.

PTTBank müterisi olmayanlar ise söz konusu bilgilere, üyelik zorunluluu olmadan HGS uygulamasndan ulaabilecek.

VATANDA KANDIRILMADAN ARACINI ALABLECEK

Motorlu Araç Satclar Federasyonu (MASFED) Genel Sekreteri Niyazi Berkta, AA muhabirine yapt açklamada, ikinci el araç satlarnda kilometre sfrlanmas konusunda çok sayda maduriyetin yaandn söyledi.

Konuya ilikin ikayet saysnn her geçen gün arttn belirten Berkta, baz ikinci el araç satclarnn kilometreyi sfrlayarak, daha düük kilometreli arac yüksek fiyata sattklarn, durumun fark edilmesi üzerine açlan davalarn da uzun sürdüünü bildirdi.

Berkta, ikinci el araçlarda TRAMER sorgusuyla hasar kaydnn örenilebildiine iaret ederek, PTT A tarafndan sunulacak hizmetle artk araçlarn gerçek kilometrelerinin de örenilebileceini, böylece vatandan kandrlmadan aracn alabileceini kaydetti.

Ana Sayfaya Git