İkinci el araçta KDV düzenlemesi esnafı memnun etti

MASFED Başkanı Aydın Erkoç: "İkinci el araç ticaretinde artık aracın toplam fiyatı yerine alımsatım farkı üzerinden KDV ödenecek olması esnafı sevindirdi"

Haberler 13.07.2018 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Motorlu Araç Satclar Federasyonu (MASFED) Bakan Aydn Erkoç, ikinci el motorlu kara tat ticaretinde KDV matrah düzenlemesinin uygulamaya alndn belirterek, kinci el araç ticaretinde artk aracn toplam fiyat yerine almsatm fark üzerinden KDV ödenecek olmas esnaf sevindirdi. dedi.

Erkoç, düzenlemeye ilikin uygulama esaslarnn Katma Deer Vergisi Genel Uygulama Tebliinde açklandn hatrlatt.

Düzenlemeyle ikinci el araç alm satm yapan esnaf için yeni bir dönemin baladna iaret eden Erkoç, kinci el araç ticaretinde aracn toplam fiyat yerine almsatm fark üzerinden KDV tahsil edilmesi esasnn getirilmesiyle esnafn bu konudaki maduriyeti ortadan kalkt. Artk aracn toplam fiyat yerine almsatm fark üzerinden KDV ödenecek olmas esnaf sevindirdi. Düzenleme sayesinde ikinci el araç ticaretiyle uraanlar daha az KDV ödeyecek. diye konutu.

KDV düzenlemesi esnaf memnun etti

Erkoç, düzenlemenin kayt dl da azaltacan, böylece devletin daha çok vergi geliri elde edeceini dile getirdi.

Esnafn vergiden dolay baz araçlar satmakta zorluk çektiini belirten Erkoç, Özellikle fiyat yüksek araçlarn sat biraz daha zor oluyordu. Ayrca esnafn ayakta kalabilmesi için de haksz olarak tabir ettiimiz bu verginin bu ekilde hesaplanmamas ticaret erbaplar için faydal olacaktr. deerlendirmesinde bulundu.

Erkoç, düzenlemeden yalnzca ikinci el motorlu kara tat ticaretiyle uraan mükelleflerin yararlanacan vurgulad.

Ana Sayfaya Git