İkinci el düşüşte

Akaryakıt fiyatlarının son günlerde hızla yükselmesinden dolayı ikinci el araç satışları azalırken, araç fiyatlarında beklenen düşüş ise yaşanmadı.

Haberler 19.04.2022 - 02:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Sfr araçlarn hem yeterince üretilmemesi hem de fiyatlarnn yüksek olmasndan dolay araç almak isteyenlerin ilk tercihi ikinci el araçlar oluyor.

Küresel ekonomik skntlar, enflasyon, KDV düzenlemesi, üretimde yaanan sorunlar gibi nedenlerden dolay araç fiyatlar ev fiyatlarna yaklat.

Araç fiyatlarnn yükselmesi ile birlikte akaryakt fiyatlarnn geçen seneye oranla yüzde 300 artmas araç alacaklar kara kara düündürüyor. anlurfa Oto Galericiler esnaf, ikinci el araçlar ile ilgili son gelimeleri deerlendirdi.

nsanlar artk keyfi olarak araç kullanamyor

kinci el araç piyasasnn u a durgun olduunu ifade eden brahim Halil Doan, Piyasann durgun olmasnn sebebi; döviz ve altn fiyatlarnn yüksek olmasndan dolaydr. Önceden kinci el arac 15 günde satabilirken u an da ise aylarca kald halde satlmayan araçlar var. nsanlar, elindeki paray neye yatracan bilmiyor. Her eyin fiyat yükseldikçe otomobil fiyatlar da yükseldi. Akaryakt zamlar günümüzde gerçekten bir sorun oldu. Yaplan zamlar satlarmz da engelliyor. nsanlar artk keyfi olarak araç kullanamyor. Ailesiyle bir piknie ya da geziye gidemiyor. Akaryakt fiyatlar sorun oldu. 7 liradan 23 liray gördüümüz oldu. nsanlar her eyden ksmaya balad. Son zamanlarda dizel popülerliini kaybetmi durumda. nsanlar tekrar benzin ve LPGye yönleniyor. eklinde konutu.

Araç piyasas yükselmeye devam ediyor

Araç bayilerinde sfr araç ve dizel araç bulunmadn ifade eden Salih Arslan, Araç üretimi durmu durumda. Dizel araç yok, benzinli araçlarn üretimi de duracak. Araç piyasas yükselmeye devam ediyor. Geçen sene gibi araç fiyatlar frlayacak. Herkes otomobil fiyatlarnn dümesini bekliyor. Meyve, sebze, ev ve dolar fiyatlar dümedi ki araç fiyatlar da düsün. Sattnz paraya araç bulamyorsunuz. Akaryakt zamm piyasay durdurmaz. Kimse akaryakt yüzünden aracn durdurmaz. Brent fiyatlar yine yükselite. Yine motorine zam geliyor. Sonunun nereye varacan bilmiyoruz. kinci el araç temiz, düük kilometreli ve boyasz ise sorun yoktur. kinci el araç alacaklar, aracn kilometresine, boyal olup olmadna ve aracn temizliine dikkat etmelidir. Alnacak araç ekspertize ve tamirciye gösterilmelidir. Günümüzde araçlarn kilometresiyle oynayabiliyorlar, taksiden dönme araç olabiliyor. Bunun için ikinci el araç alacaklar iini salama almaldr. diye konutu.

Ana Sayfaya Git