İkinci el otomobil piyasası hareketlendi

Mayıs ayının ortalarına gelindiği bugünlerde, havaların ısınması ikinci el sektörünü hareketlendirdi.

Haberler 19.05.2022 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

kinci el otomobil sektöründeki hareketlilik esnafn yüzünü güldürürken, fiyatlarn yükselmesi alclar zorluyor.

Birçok vatanda, otomobil almak için pazarlarn ve galerilerin yolunu tuttu. Her keseye ve modele uygun otomobiller, yaplan pazarlklar sonras alnd. Sektör hareketlilii uzun süredir i yapamayan esnaf mutlu etti.

kinci el otomobil alm satm yapan firma sahibi Egemen Kurtçu (37), Sektör altn dönemine girdi. Havalar snd. Piyasada bir arz artna neden oldu. u an piyasa en hzl dönemlerinden birini yaamaya balad. Yüzde 40lk bir art söz konusu. Ben inanyorum ki bu sezon en iyi yllardan biri olacak dedi.

PYASA HAREKETLEND

çip krizinin olumsuz etkilerinin sürdüünü belirten Kurtçu, Bu sorun 2 yl daha sürer. Bu dönemde 1inci el ve 2nci el tamamen ayrt. 2nci el bal bana bir pazar oldu. 1inci el tamamen 2nci elden önde olmal ama bu dönem öyle deil. Bir ailenin binebilecei en uygun araç u an 250 bin lira civarnda. Herkese bir an önce almalarn tavsiye ediyorum. Temmuz aynda araçlarda bir art olabilir dedi.

Pazara ikinci el otomobil almaya gelen evli ve 1 çocuk babas market iletmecisi Burhan Kaymak (40), Bir süredir araç almay düünüyordum. Keseme uygun bir otomobil alacam. 250- 300 bin bandnda bir araç alyorum. Gönlüme göre bulurum inallah dedi.

Ana Sayfaya Git