İkinci el otomobil piyasası sakin

Uzun süredir durgunluğun hakim olduğu ikinci el otomobil piyasasında, ÖTV ve KDV indiriminin sona ermesi de satışlara canlılık getirmedi. Alım satımların artması için indirimlerin sona erdiği 30 Haziran tarihini bekleyen galericiler, sonrasında da bekledikleri satış rakamlarını yakalayamazken, önceden taksi olarak kullanılan otomobiller, fiyatlarının uygun olması ve alım gücü doğrultusunda daha fazla talep görmeye başladı.

Haberler 08.07.2019 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ramazan Bayram öncesinde satlarn hareketlendiini söyleyen galericiler, yaz tatilinin balamasyla satlarn azaldn belirtti. ÖTV ve KDV indiriminin sona erdii 30 Haziran 2019 tarihini bekleyen oto galerileri, sonrasnda da umduunu bulamad.

Galerici esnafndan Fahri Karlk, son dönemde ikinci el otomobil satlarnn eskiye nazaran çok azaldn söyleyerek, Sfr otomobillerde 30 Hazirana kadar süren ÖTV ve KDV indirimi ortadan kalkt. Ama u an bir belirsizlik var. Yeni otomobil satanlar da biz de bu belirsizlii yayoruz. Umuyoruz ki olumlu yansmalar olur ama u an satlarda hareketlilik yok dedi. Tat kredisi için faizlerin oldukça yüksek olduunu dile getiren Karlk, Gelen alclarn çou Kredi çkartabilir miyiz diye soruyor. Ama birçok müteriye bankadan ret geliyor. nallah ilerimiz açlr diye dua ediyoruz diye konutu.

Bo dükkan saysnn giderek arttna dikkat çeken esnaftan erif Dönmez ise unlar söyledi: ler u an kötü. Hareket yok. Site bombo, dükkanlar boald. Nakit araç almak isteyen yok. ÖTV ve KDV indiriminin sona ermesiyle ilerimiz açlr m, diye düündük. Ama hala telefonlar çalmyor. Akama kadar oturuyoruz.

TAKSDEN çIKMAYSA FYAT YARIYA DÜÜYOR

Son günlerde, daha önce taksi olarak kullanlan otomobillerin giderek daha fazla talep gördüünü belirten ikinci el otomobil sat koordinatörü Uur Durmaz da taksilerin en fazla 9 yl trafikte kalabildiini belirtti. Genellikle 3 ya da 5 yandaki bir otomobilin taksi iinden çktn ifade etti. kinci el olarak müteriye satlan bu otomobillerin düük fiyatlar nedeniyle tercih edildiini kaydeden Durmaz, Kilometresi yüksek olsa da bu araçlar sk sk bakmdan geçiyor. Yani 500 bin kilometre de olsa 100 bindeki arabalar gibi salkldr. Mal sahibinin kendi çalt çou araçta çizik bile olmuyor. Bu araçlar eer düzgün kullanlrsa 1 milyon kilometre yapyor dedi. kinci el otomobil satlarndaki durgunlua karn taksi çkmas otomobillere her zaman müteri bulunduunu anlatan Durmaz öyle konutu:

Fiyatlar makul olduu için müteriler ikinci el piyasasnda taksi çkmalarna da rabet ediyor. Bu araçlarn bakmlar günü gününe yaplyor. Normalde ayn aracn fiyat 40 bin liraysa, taksi çkmas olunca 18-20 bin lira arasnda satn alabilirsiniz. 2012 model arabay 13 bin liraya veriyoruz. Bu otomobillerin bakm yaptrlnca ehir içinde rahatlkla kullanlr.

Ana Sayfaya Git