İkinci el otomobilde fiyat yükselişi ne zaman bitecek?

İkinci el araçlardaki fiyat artışına yönelik olarak galericiler yorumda bulundu. Ayrıca al-sat yapanlara ilişkin düzenlemenin yürürlüğe girmesi de fiyatları olumlu etkileyebilir.

Haberler 14.02.2020 - 00:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

kinci el otomobil alm satm iiyle uraan kiiler için yetki belgesi alma süresi 31 Austos 2020ye kadar uzatlrken, al-sat ad verilen uygulamann sona erecek olmas galerici esnafn sevindirdi. Son dönemde 0 kilometre otomobilde piyasa fiyatlarnn yükselmesiyle birlikte ileri açlan galerici esnaf, yönetmeliin deimesiyle birlikte 2. el otomobilde güvenilir sat ortamnn oluacan belirtti.

Sfr kilometre 2019 ve 2020 model araçlarn piyasa fiyatlarndaki artk tüketicileri 2. el otomobile yöneltti. 2. el otomobildeki sat rakamlarnn özellikle 2019un son aylarnda patlamasyla birlikte 2019 ylnn en karl yatrm da 2. el otomobil satlar oldu. 2. el otomobil piyasalarndaki hareketlilik ise galerici esnaflarn mutlu etti.

2. el otomobilde bayram havas yaandn söyleyen zmirli 15 yllk galerici esnaf Fahri Karlk, u anda ilerimizin zirve olduu bir dönem. 2. elde çok güzel bir hareketlilik var. 2. elin bayram diyebiliriz. Araçlarmz alyoruz ve hemen 10 gün içerisinde satlyor. 2. elde temiz araç bulmak zor. Biz arac bulduumuz zaman ekspertiz yaptryoruz. Aracmzn tüm bilgilerini detayl bir ekilde incelettikten sonra müterilerimizi bekliyoruz dedi.

En az bir 3 ay daha bu yükseli devam eder

2019un son aylarnda balayan hareketliliin yaza kadar sürmesini beklediklerini belirten Karlk, Bu hareketlilik 3 ay önce balad. 3 aydan beri müthi bir hareketlilik var. Bunun nedeni ise sfr kilometre araçlarn fiyatlar çok yükseldi. Sfr kilometre araçlarn fiyatlar yükselince vatandalar da 2. el araçlara rabet gösterdi. 2. elde u an araçlar çok deerlendi. Müterilerimiz de memnun, biz de memnunuz çok güzel bir alveri sezonu var u an. Önümüz k. Ktan çkp yaza giriyoruz. En az bir 3 ay daha bu yükseli devam eder. 2. el araçlar zirve. Ben 2. el araç alacaklara tavsiyem mutlaka alacaklar araçlar bir ekspertize götürsünler. En azndan ne alacaklarn bilsinler ifadelerini kulland.

Öte yandan Ticaret Bakanl tarafndan 8. aya kadar uzatlan yetki belgesi alma zorunluluunu deerlendiren Karlk, Herkes galerici. Biz istiyoruz ki bu ii bilenler yapsn. En azndan 2. el araç alacaklar nereden aldklarn bilsin. Biz aracmza garanti veriyoruz. Ama merdiven alt diye tabir ettiimiz insanlar var. Vatanda kendi üstüne alyor, einin üstüne alyor, aabeyinin, teyzesinin üstüne alp bu tür ileri yapanlar var. Bunlara kesinlikle müsaade edilmeyecek ve 8. aydan itibaren ustalk belgesi alan, ruhsat olan, yetki belgesi olan galeriler bu ii yapacak. Dardan tanmadn bir kiiden araç aldn zaman ileride sorunlar çkyor, skntlar yaanyor. Vatandalar muhatap bulamyor dedi.

Ana Sayfaya Git