İkinci el otomobiller sıfır fiyatına

Diyarbakır'da her hafta sonu açılan ikinci el oto pazarı araç almak isteyen vatandaşlarla dolup taşıyor. Fiyatların yüksek olması nedeniyle yoğunluğun satışlara yansımadığı belirtilirken, vatandaşlar ikinci el otomobillerin sıfır araç fiyatına satılmasından şikayetçi.

Haberler 03.02.2020 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda her hafta sonu açlan ikinci el oto pazar, araç almak isteyen vatandalarla dolup tayor. Günde ortalama 500 aracn giri yapt Diyarbakr Açk Oto Pazarnda vatandalar ikinci el araçlarn fiyatlarnn yüksek olmasndan ikayetçi. Araç almak için oto pazarna geldiini belirten Mert Daüstü, kinci el otomobil fiyat sfryla yaryor. kinci el otomobil almaktansa fiyatlara baknca sfr araç almak daha mantkl gibi geliyor. Satclar araçlarn buraya getiriyorlar, 5 bin lira fazla yazyorlar. Herkes kafasna göre bir fiyat yazyor. Öyle yükseliyor fiyatlar, alm gücümüzü tetikliyor dedi.

Fiyatlarn çok yüksek olduunu ifade eden Burak Arpa da, Araç almaya geldim ama fiyatlar uçuk olduundan dolay alamyorum. 3 ay öncesindeki fiyatlar ile imdiki fiyatlar gözlemlediim zaman imdi fiyatlar çok çok yüksek. Devletimizin bir an önce bu frsatçlara müdahale etmesi gerekiyor. 2010 model araç 60 bin lira, 2012 model araç ise 90 bin lira, arada çok çok fiyat fark var. Önceden araç fiyatlar arasnda 5 ya da 6 bin lira arasnda bir fark olurdu ama imdi 20 veya 30 bin lira fark var. Hal böyle olunca alamyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git