İkinci elde düşüş

Kurdaki düşüş ikinci el araç fiyatlarına da yansıyacak. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç: "İkinci el araç sektöründe de kurun düşmesinin yansımalarını göreceğiz, ikinci el araç fiyatları da geri gelecektir" dedi.

Haberler 24.12.2021 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ANKARA - Motorlu Araç Satclar Federasyonu Genel Bakan Aydn Erkoç, ikinci el araç sektöründe de kurun dümesinin yansmalarnn görüleceini belirterek, kinci el araç fiyatlar da geri gelecektir. dedi.

Erkoç, AA muhabirine yapt açklamada, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann Kur Korumal TL Mevduat sistemini açklamasnn ardndan döviz kurlarnda yaanan geri çekilmenin ikinci el araç piyasasna etkisini deerlendirdi.

Araç fiyatlarnn yükselmesinin birçok sebebi olduuna iaret eden Erkoç, bu sebeplerin banda Kovid-19 dolaysyla üretimdeki aksaklklardan kaynaklanan arz ve talep dengesinde yaanan skntlarn geldiini söyledi.

Erkoç, Türkiyedeki araçlarn yüzde 80inin ithal, yüzde 20sinin ise montaj yaplan araçlardan olutuuna dikkati çekerek, kur yükseldikçe araçlarn fiyatlarnn, ÖTV ve KDVsinin de yükseldiini dile getirdi.

Kurdaki düüle sfr araç markalarndan bazlarnn fiyatlarnda güncelleme yaptklarn belirten Erkoç, kinci el araç sektöründe de kurun dümesinin yansmalarn göreceiz, ikinci el araç fiyatlar da geri gelecektir ama bunun piyasalara yansmas 1-2 gün içinde olmaz. Bu fiyat güncellemesi bir hafta, 10 günü bulabilir. çünkü piyasalarn kurdaki düüü kabul etmesi gerekiyor. 300 bin lira deerindeki bir araçta yaklak 25-30 bin lira gibi bir indirim yaanabilir. deerlendirmesinde bulundu.

Erkoç, insanlarn bayilerde araç bulamamasndan dolay da fiyatlarn yükseldiine iaret ederek, piyasalarda dengenin yeniden salanacan, tamamen düzelmenin ise 2022de olacan söyledi.

Dünya genelinde yaanan çip krizinin çözümünün gelecek yln ortalarn bulacan ifade eden Erkoç, piyasaya sfr araç girmesiyle de fiyatlarda tam bir gerileme olacan belirtti.

Ana Sayfaya Git