İkinci elde fiyatlar düştü, alma zamanı

İkinci el otomobil fiyatları, pandemi nedeniyle üretimi duran sıfır araçların da piyasaya girmesiyle düşmeye başladı. Galericiler, araç fiyatlarının yaz aylarında tekrar yükselmesinin beklendiğini, bu nedenle otomobil almak için bu zamanın en uygun dönem olduğunu söyledi.

Haberler 01.01.2021 - 00:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koronavirüs salgn nedeniyle dünya genelinde birçok otomotiv üreticisinin üretime ara vermesi, Türkiyede sfr araç pazarnn yan sra ikinci el otomobil piyasasn da etkiledi. Artan taleple baz ikinci el otomobillerin sfr deerinden bile pahalya satld durumlar oldu. Ancak sfr araçlarn piyasaya girmesiyle ivme tersine döndü. kinci el piyasasnda fiyatlar düerken, galericiler araç almann tam zaman olduunu söyledi.

KNC EL PYASASINDA U AN EN UYGUN ZAMAN

kinci el otomobil alm satm yapan firma sahibi Egemen Kurtçu (37), kinci el piyasas u an araç almak isteyenler için en doru zaman. Sfr araçlar ülkeye girmeye balad. Geçen ay 90 TLye sattmz bir araç bu ay 82 bin TLye dütü. Yüzde onluk bir düü söz konusu. Ancak daha fazla düeceini de düünmüyorum dedi.

MEVCUT PYASA FYATI YERNE OTURUYOR

kinci el otomobil sat sorumlusu Muharrem Varol (32), Pandemi falan derken sfr araç piyasas oldukça daralmt. Taleplerden dolay fiyatlar sürekli ikinci elde yukarya çkmt. Sfr araçlar ülkeye giri yapmaya balad. Bu dönemde sfr araç satlarmz oldukça artt. Piyasa suni bir ekilde yükselmiti. Mevcut piyasa fiyat yerine oturuyor diye konutu.

FYATLAR TEKRAR YÜKSELMEDEN ALMAK STEDLER

kinci el otomobil almaya gelen emekli öretmen Nizamettin Gören, u an fiyatlar daha uygun. Pandemi bitince fiyatlarn artacan düünüyorum. Onun için fiyatlar atmadan otomobil almaya geldim dedi.

Cep telefonu sat yaplan dükkan sahibi, evli ve 1 çocuk babas smail Koç (37), Fiyatlara baktk. Sfr aracn gelmesiyle piyasada fiyatlar dümü. Fakat istediim arac bulamadm. Daha önce araç satmtm. Birkaç ay önce fiyatlar nedeniyle alamamtm. Baknyorum diye konutu.

Ayakkab firmasnda çalan evli ve 1 çocuk babas Erkan Ylmaz (44) ise, Fiyatlar düünce otomobil bakmaya geldim. 170 bine kadar bütçem var. kinci aracm olacak. Bunu eime almak istiyorum. Pandemi nedeniyle toplu tama araçlar kullanmasn istemiyorum dedi.

Ana Sayfaya Git