İkinci elde hareketlilik!

Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte ikinci el otomobil alım satımında hareketlilik başladı. Galericiler, araç alam isteyenler için tam zamanı olduğunu söyledi.

Haberler 08.04.2021 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koronavirüs salgn nedeniyle dünya genelinde birçok otomotiv üreticisi, üretime ara verdi. Bu durum sfr ve ikinci el otomobil piyasasn da etkiledi, artan taleple ikinci el otomobiller zamland. Bir süre önce ise sfr araçlarn piyasaya girmesiyle ivme tersine döndü, ikinci el piyasasnda fiyatlarn dütüü görüldü. Ancak bugünlerde havalarn snma sürecine girmesi, dünyada otomotiv sektörünü vuran mikroçip tedarik sorunu nedeniyle sfr araç üretiminin sekteye uramas, ikinci el piyasasn hareketlendiriyor.

KNC EL OTOMOBL

Firma sahibi Egemen Kurtçu (38), Otomobilde hzl bir döneme girdik. Piyasa oldukça canland. Dünyada sfr araçtaki çip krizi de ikinci eli oldukça artracak. u an tam doru zaman. Bu ay ve maysa doru art sürecek. Okullarn kapanmas da etkili olacak. Artacak olan fiyatlar öncesi tam doru zaman. Yaza kadar yüzde 12 ila yüzde 20 orannda art bekliyoruz. çünkü dünya markalar çip krizinden sonra otomobil çkaramayacaklarn açklad. Otomobilde ciddi bir yükseli bekliyoruz dedi.

çeyizlik eya ürünlerinin satn yapan firma sahibi i insan evli ve 1 çocuk babas Emrullah Demir (35), Malum yaz geliyor. çocuum 3 yanda. Bir yere gidip gelirken zorlanyor. Araç art oluyor. Geçen yaz yüksek fiyatlarla karlatk. Fiyatlar uygun. Hanm hadi deyince araç fiyatlar artmadan geleyim dedim. 150- 200 bin lira arasnda araç bakyorum dedi.

HAREKETLLK BALADI

Araç almaya gelen matbaa malzemeleri sat ii ile uraan evli ve 3 çocuk babas Gökhan Ediz (40) de, Önümüz yaz. Araç fiyatlar yazn frlyor. Ben de frsat bu frsat deerlendireyim istedim diye konutu.

kinci el otomobil satan esnaf Semih Karl (23), k sezonu nedeniyle fiyatlarn dütüünden bahsederek, Yalnz havalarn snmasyla birlikte mays ve haziran gibi fiyatlar yükselecek. Ayrca sfr otomobilde çip sorunu da var. Üretim yaplamad için ikinci ele yansyacak, fiyatlar yükselecek. Yaz dönemi gelince fiyatlar 10 -15 bin lira artacaktr. imdi araç almak isteyenler için tam zaman dedi.

Ana Sayfaya Git