İkramiye müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından taşeron işçilere dün verilen kadro müjdesinin ayrıntıları netleşiyor.

Haberler 07.12.2017 - 12:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kamudaki 450 bin, belediyeler ve il özel idarelerindeki 400 bin taeron içiyi ilgilendiren düzenlemeye göre taeron içilerin kadroya almnda ya ve eitim seviyesi art aranmayacak.

Toplamda 850 bin çalan ilgilendiren düzenlemeye göre, kadroya geçmek isteyen taeron içiler öncelikle çaltklar kurumlara bavuruda bulunacak, Bavurularn ardndan yapacaklar ile ilgili bir snava tabi tutulacak. Snavda baarl olanlar, güvenlik soruturmasnn ardndan bulunduklar i yerlerinde kadrolu çalmaya balayacak. Emekli olup da kamuda taeron içi olarak çalanlar kadro imkanndan faydalanamayacak.

- Babakan Yldrm bakanlndaki toplantda son eklini alacak

Mevcut ücretleriyle çalmaya devam edecek içilerin kadroya geçtikten sonra tayin haklar bulunmayacak. Buna karn içiler, sahip olacaklar 52 günlük ilave tediye (ikramiye) sayesinde, yaklak iki aylk ücretleri kadar fazladan kazanca sahip olacak. Bu içilerin ücretlerine, sonraki dönemde dahil olacaklar toplu i sözlemeleriyle art yaplacak.

Babakan Binali Yldrmn bakanlnda ilgili bakanlklarn katlmyla birkaç gün içerinde yaplmas beklenen toplantnn ardndan son ekli verilecek düzenleme, Türkiye Büyük Millet Meclisine sevk edilecek.

Düzenlemenin yasalamasyla kamu kurum ve kurulular bata olmak üzere belediye ve il özel idarelerinde taeron içi statüsünde personel alm söz konusu olmayacak.

- 4/Clilerin hem gelirleri artacak hem de özlük haklar genileyecek

Taeron içilerin yan sra çAYKUR bata olmak üzere, eker fabrikalar ile orman ilerinde mevsimlik olarak çalan yaklak 25 bin kiiye de müjdeli haber verildi. Mevsimlik içilerin halen en fazla 5 ay 29 gün olan çalma süreleri de 9 ay 29 güne kadar çkartlabilecek.

Bununla birlikte, kamuda 4/C statüsünde çalanlar 4/B (sözlemeli memur) kadrosuna alnacak. Bu statü deiikliiyle 23 bine yakn çalann hem gelirleri artacak hem de özlük haklar genileyecek.

Ana Sayfaya Git