İkramiyeler Haziran'da

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu "İkramiye ödemesi dosya bazlı olacağından emeklinin kendisine bin lira ödenecek, ölüm aylığı alan hak sahiplerine aylık hisseleri oranında, iş kazası meslek hastalığından dolayı gelir alanlara ise iş göremezlik derecesi oranında ödeme yapılacak"

Haberler 03.05.2018 - 09:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Jülide Sarerolu, emeklilere ödenecek bayram ikramiyesiyle ilgili, kramiye ödemesi dosya bazl olacandan emeklinin kendisine bin lira ödenecek, ölüm ayl alan hak sahiplerine aylk hisseleri orannda, i kazas meslek hastalndan dolay gelir alanlara ise i göremezlik derecesi orannda ödeme yaplacak. bilgisini paylat.

Sarerolu, yapt yazl açklamada, Bakanlk olarak Türkiye adna deer üretenlerin destekçisi olmaya devam ettiklerini bildirdi. SSK, Ba-Kur, Emekli Sand emeklilerinin, gazilerin, ehit ve gazi yaknlarnn, terör madurlarnn, sporcularn, giriimci gençlerin, genel salk sigortas kapsamna alnan vatandalarn yannda olduklarn vurgulayan Sarerolu, çalma hayatna emek verenler adna gerçekletirdikleri yeni düzenlemelerin hayrl olmas dileinde bulundu.

BAYRAM ÖNCES ÖDEME YAPILACAK

Sarerolu, düzenleme kapsamnda, emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramlarnda bin lira ikramiye ödeneceini anmsatarak, kramiye ödemesi dosya bazl olacandan emeklinin kendisine bin lira ödenecek, ölüm ayl alan hak sahiplerine aylk hisseleri orannda, i kazas meslek hastalndan dolay gelir alanlara ise i göremezlik derecesi orannda ödeme yaplacak. ifadesini kulland.

Bayram ikramiyesinden geni bir toplum kesiminin yararlanacan vurgulayan Sarerolu, ikramiye alacaklar u ekilde sralad:

Sosyal Güvenlik Kurumundan aylk alan SSK, Ba-Kur, Emekli Sand emeklileri, ehit yakn ve gaziler, vazife ve harp malullüü ayl alan er-erbalar, geçici köy korucular, eref ayl sahipleri, ampiyon sporcular, Kore, Kbrs ve stiklal Sava gazileri, terörden zarar görmesi nedeniyle aylk balanan siviller ile bunlardan hayatn kaybedenlerin hak sahipleri.

Emekli olduktan sonra ticari faaliyet yapmas sebebiyle 2016dan önce haklarnda sosyal güvenlik destek prim borcu tahakkuk etmi emeklilerin sosyal güvenlik destek primi borçlarnn terkin edileceini bildiren Sarerolu, unlar kaydetti:

PRM BORçLARI OLANLAR

Ba-Kur sigortallarnn 31 Mays 2018 öncesine ait prim borçlar ve bu primlere ilikin hizmet süreleri talep etmeleri halinde dondurulacak ve bu sürelere ilikin prim borçlarnn takibi yaplmayacak. Dondurulan hizmet süreleri istendii takdirde gerek sigortallar gerekse hak sahipleri tarafndan canlandrlabilecek. Prim borcu olmas sebebiyle salk yardmlarndan yararlanamayan Ba-Kurlular, hizmetlerinin dondurulmas talebinde bulunarak veya borçlarn yaplandrp ilk taksiti ödeyerek salk yardmlarndan yararlanmaya balayacak. 18 ile 29 ya aralndaki gençlerimizin ilk defa Ba-Kur kapsamna girmeleri halinde Ba-Kur primleri 1 yl boyunca devlet tarafndan karlanacak.

TAKSTLENDRME MKANI GELD

Sarerolu, hiçbir kapsamda sigortas olmad için genel salk sigortas kapsamna alnan vatandalarn Nisan 2018 ve öncesi döneme ait genel salk sigortas prim borçlarnn faizlerinin silineceini, ana parann ödenmesi için 31 Aralk 2018e kadar süre verileceini belirterek, bu kiilere gelir testi yaptrmalar için 30 Kasm 2018e kadar süre verileceini, ayrca geçmi borçlarna baklmakszn vatandalarn 31 Aralk 2018e kadar salk yardmlarndan yararlanabileceklerini vurgulad.

SGKnin 2018 Mart ay ve öncesi dönemlere ait sigorta primi, isizlik sigortas primi, idari para cezalar, i kazas veya meslek hastal sonucunda doan rücu alacaklar, yersiz balanan gelir ve aylklardan doan alacaklarn, Ba-Kur sigortallarnn daha önce dondurulan hizmet sürelerinin ihyas halinde doacak yaplandrma kapsamna alndn bilddi.

Ana Sayfaya Git