"İmar barışında 315 milyon lira toplandı"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki: "İmar barışı kapsamında yapılan başvurulardan, şu ana kadar 65 bin 361 yapının ödemesi alındı. Bu kapsamda Yapı Kayıt Belgesi bedeli olarak 315 milyon lira hesabımızda toplandı"

Haberler 08.07.2018 - 11:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

mar bar kapsamnda topladmz tüm paray önümüzdeki yldan itibaren kentsel dönüümde kullanlmak üzere yüzde sfr faizle belediyelere vereceiz. Böylece her yl 500 bin konutun yenilenmesi hedefimizi de gerçekletirmi olacaz

çevre ve ehircilik Bakan Mehmet Özhaseki, mar bar düzenlemesi kapsamnda, Yap Kayt Belgesi bedeli olarak imdiye kadar 315 milyon lira toplandn belirterek, bu parann kentsel dönüümde kullanlacan bildirdi.

Özhaseki, vatandan devletle ihtilafl durumunun ortadan kaldrlmas, imara aykr, ruhsatsz veya ruhsat eklerine aykr yaplarn kayt altna alnmas yoluyla bu yaplara yasallk kazandrlmas hedeflenen mar bar düzenlemesine bavurularn hz kesmeden devam ettiini söyledi.

MAR BARII BÜTçEY DOLDURDU

Vatandalarn edevlet üzerinden müracaatlarn yaptktan sonra 31 Aralk 2018e kadar Yap Kayt Belgesi bedelini yatrmalar gerektiini hatrlatan Özhaseki, Yap Kayt Belgesi bedelinin, yapnn bulunduu arsann deeri ile yaklak maliyet bedelinin toplam üzerinden, konutlarda yüzde 3, ticari kullanmlarda yüzde 5 olarak belirlendiini dile getirdi.

Yaplarn özellikleri ve metrekaresine göre hesaplanacak miktarlara da deinen Özhaseki, Buna göre, tarmsal amaçl basit binalar için metrekareye 200 lira, 12 katl binalar ve basit sanayi yaplar için metrekareye 600 lira, 37 katl binalar ve entegre sanayi yaplar için metrekareye bin lira, 8 ve daha yüksek katl binalar için metrekareye bin 600 lira, lüks binalar, villa, alveri kompleksi, hastane gibi yaplar için de metrekare bana 2 bin lira, güne enerjisi santrallerinde (GES) ise megavat bana 100 bin lira esas alnarak hesap edilecek. diye konutu.

AKAN PARA 350 MLYON LRA OLDU

Bu kapsamda baz vatandalarn Yap Kayt Belgesi bedelini 31 Aralktan önce ödediini belirten Özhaseki, mar bar kapsamnda yaplan bavurulardan, u ana kadar 65 bin 361 yapnn ödemesi alnd. Bu kapsamda Yap Kayt Belgesi bedeli olarak 315 milyon lira hesabmzda topland. mar bar kapsamnda topladmz tüm paray önümüzdeki yldan itibaren kentsel dönüümde kullanlmak üzere yüzde sfr faizle belediyelere vereceiz. Böylece her yl 500 bin konutun yenilenmesi hedefimizi de gerçekletirmi olacaz. ifadelerini kulland.

Özhaseki, yap sahiplerinin ödemelerini 31 Aralk 2018e kadar Maliye Bakanl Muhasebat Genel Müdürlüüne bal il muhasebe müdürlükleri ve ilçe mal müdürlükleri vezneleri ile Ziraat Bankas ubeleri üzerinden yatrabileceini hatrlatt. Özhaseki, bavurular srasnda ücret karl kendilerini yönlendirmek isteyenlere itibar etmemeleri konusunda vatandalar bir kez daha uyard.

Ana Sayfaya Git