İmar barışında son ödemeler 30 Haziran’da

Türkiye geneli kaçak yapıların yapı kayıt belgesi ve ruhsat çıkarabilmesi için çıkarılan imar barışında başvurular 15 Haziran’da sona erdi. Başvuru yapan ancak henüz ödemelerini gerçekleştirmeyen vatandaşlara Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Muzaffer Özkan ödemelerin son güne bırakılmaması uyasında bulundu.

Haberler 27.06.2019 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batman çevre ve ehircilik Müdürü Muzaffer Özkan, 15 Haziran tarihi itibari ile Batmanda imar barna 33 bin 870 kiinin bavurduunu ve bunlardan 7 bin 550 kiinin yaklak 72 milyon 55 bin lira ödeme yaptn söyledi. mar bar ödemeleri ile ilgili bilgi veren çevre ve ehircilik l Müdürü Özkan, Bildiiniz gibi imar barnn son bulaca tarih 15 Hazirand. 15 Haziran tarihi itibariyle müracaatlar bitti. Batmanda 16 Haziran itibaryla imar bar için müracaat eden vatandalarmzn says 33 bin 870 kiidir. 33 bin 870 vatandamz imar barna müracaat etmitir. Bu müracaat eden 7 bin 550 kii yaklak 72 milyon 55 bin lira ödeme yaparak yap kayt belgelerini almlardr. Yalnz müracaat edip ödemesini yapmayan vatandalarmz da 30 Haziran tarihine kadar telefonlarna SMS olarak gelen miktar ilgili bankaya gidip yatrmak suretiyle kendi yap kayt belgelerini alabileceklerdir. Burada vatandalarmza u çarda bulunmak istiyoruz. Sistem üzerinden ödemeler bankalardan yatrld için son güne brakmamalar ve sistemsel bir younluktan dolay bu ödemelerini bir an önce yatrp yap kayt belgelerini bir an önce almalar önemlidir. Vatandalarmza son güne kalmamalar çarsnda bulunuyoruz dedi.

Yap kayt belgesini belediye veya özel idareye teslim edin

Paray yatrdktan sonra e-devlet üzerinden yap kayt belgesinin indirildiine dikkat çeken Özkan, öyle devam etti:

ndirmi olduklar yap kayt belgesini bir üst dilekçeyle bal bulunduklar belediye snrlar içerisindeyse belediyeye, belediye snrlar dndaysa ilgili l Özel daresine veriyorlar. Bu yapyla ilgili daha önce kaçak muamelesi yaplmsa, ceza kesilmise, mahkemelik ileri varsa yap kayt belgesini aldktan sonra bu ilemlerin dümesi için bunu mutlaka ilgili belediyeye müracaat edip bu belgelerini ibraz etmelerinde önemlidir. çünkü bu yaplarn haklarnda daha önce açlan kaçak ilemlerini bu yap kayt belgesiyle son bulmaktadr.

Ana Sayfaya Git