İmece usulü hasat

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde milyonluk siteler arasında ekimi yapılan mercimeğin hasadı 'imece' usulü ile yapılıyor.

Haberler 17.06.2022 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güneydou Anadolu Bölgesinde çiftçilerin hasad devam ediyor. Diyarbakrn Kayapnar ilçesinde, milyonluk siteler arasnda mercimek eken çiftçi hasada balad. Sabahn erken saatlerinde imece usulü ile mercimek hasadn sürdüren çiftçi, son zamanlardaki yalarla birlikte verimden memnun olduunu dile getirdi.

BETON BLOKLAR ARASINDAN BEREKET DE YAIYOR

çiftçi Celalettin Polat, 70 dönüm mercimek ektiklerini ve patosunu yaptklarn söyledi. Hasat zaman olduunu hatrlatan Polat, Gördüünüz gibi beton bloklar arasnda bereket yayor. Gerçekten bu senenin kurak geçmesi ve son zamanlardaki yalarla birlikte çok ükür iyi. u anda beklediimizi karlyor. Devlet destek veriyor. Ama biraz daha iyiletirilmesi lazm. u anda 6-7 çalanmz var. Sabah saat 07.00de patosa baladk. Akam saat 19.00a kadar devam edecek. Havalarn scak olmasna ramen yine gayret ediyoruz. Saman hayvana vereceiz. Mercimei de büyük ihtimalle satarz. Beton bloklar arasnda çiftçilik yapmak biraz zor. artlar zorlatryor. çou insann gezmesinden dolay, ekinin içinden geçmesi mahsulü yatyor, mahvediyor. O yüzden biraz sknt yayoruz. ükür beton bloklar arasndan bereket de yayor dedi.

Ana Sayfaya Git