İndirim bekliyoruz

Perakendeciler 1 ay içinde fiyatların yüzde 40 ineceğini öngörüyor

Haberler 30.12.2021 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Genel Bakan Yardmcs Ali Kaya, market raflarndaki ürünlerde ilk aamada yüzde 20-30 indirim olduunu belirterek, Bir ay sonra yüzde 40 fiyatlarn aa ineceini tahmin ediyoruz ve ineceini de iddia ediyorum. dedi.

Ekonomide son dönemdeki gelimelere yönelik deerlendirme yaptklarn ifade eden Kaya, Cumhurbakanmzn çars ve rafta fiyatlarn geri gelmesiyle ilgili deerlendirmede bulunuyoruz. u an zaten yerel marketlerin birçou fiyatlar indirdi. Fabrikalar da zorluyoruz bu konuda. diye konutu.

Kaya, u an yüzde 30a varan indirimler yapldn belirterek öyle devam etti:

Bu zincirleme oluyor. Bir market indirime girdiinde rekabet oluyor. Biri yan fiyatn indirdiinde dieri de indirmeye balyor. Bu zincirleme, Türkiyedeki tüm marketler ister istemez indirmek zorunda kalyor çünkü müteri kaybna uruyor. Bu konuda Konya öncü oldu. lk fiyatlar düüren Konya oldu. Markette raftaki ürünlerin fiyat ilk aamada yüzde 20-30 indi. Yani bir ay sonra yüzde 40 fiyatlarn aa ineceini tahmin ediyoruz ve ineceini de iddia ediyorum. u anda yüzde 30a yakn fiyatlar indi ve inmeye devam edecek. çünkü inmek indirmek zorunda. Yeni fiyatl ürünler daha bitmedii için ilk bata yüzde 30 ile balad. Bir aylk süreçte kurun böyle devam etmesiyle yüzde 40 daha iner. Buna temel gda ve temizlik dahil.

OCAK AYINDAK SPARLERMZ PTAL ETTK

Fiyatlarn kur ve stokçuluktan dolay fahi ekilde yükseldiini dile getiren Kaya, tüketicilerin çok zarar görmemesi için sektörün zararna bile faaliyet gösterdiini söyledi.

Kaya, kurun dengelenmesi ve geriye gelmesiyle piyasada bahar havas yaandn belirterek, Ocak ayndaki siparilerimizi iptal ettik, yani onlara da tepki gösterdik. Fiyatlarmz yeni fiyata uyarlasnlar. ifadelerini kulland.

5 LTRELK AYççE YAI 125 LRADAN 90 LRAYA DÜTÜ

Ayçiçei ya fiyatlarnn mutfaktaki atei en çok gösteren ürün olduunu vurgulayan Kaya, Bu süreçte 116 liraya tedarik ettiimiz ayçiçei yan 125e satyorduk. imdi Konyada 28 ubesi olan marketlerimizde 90 liraya satlyor. çünkü piyasann fiyatlar düürme adna ilk düüren biz olduk. dedi.

Ana Sayfaya Git