İndirim etikete yansıyacak!

Ayçiçek yağı, un, süt ve yumurta fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme. İndirim etiketlere yansıyacak. Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Ayçiçek yağı, un ve yumurta fiyatları için Hazine ve Maliye Bakanlığının yürüttüğü çalışmalarda sona gelindi. Bakanlığın tüm taraflarla görüşerek yürüttüğü çalışmayla birlikte KDV oranlarında düzenlemeye gideceği öğrenildi. Söz konusu düzenleme sonunda ayçiçek yağı, un, süt ve yumurta gibi ürünlerde fiyatların düşmesi bekleniyor.

Haberler 24.01.2022 - 03:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Temel gda fiyatlarnda indirim beklentisi oluturan düzenleme için Hazine ve Maliye Bakanl dümeye bast. Bakanln KDV oranlarnda yapaca düzenlemenin önümüzdeki günlerde sonuçlanmas bekleniyor. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann daha önce sinyalini verdii çalmayla birlikte özellikle ayçiçek ya, un, süt ve yumurta gibi temel gda fiyatlarnn dümesi öngörülüyor.

TEMEL GIDADA KDV DÜZENLEMES GELYOR

Söz konusu çalmann ana hatlarnn olumas için farkl alternatiflerin deerlendirildi Gelir daresi Bakanl, sivil toplum kurulular, odalar ve sektör temsilcileri olmak üzere ilgili tüm taraflarn görülerini almak için KDV çaltaylar düzenlemeye baland örenildi.

AYçççEK YAI, UN, SÜT VE YUMURTA FYATLARI DÜECEK

KDV konusunda ortak akln oluturulmasnn hedeflendii çalmalar kapsamnda farkl oranlarda uygulanan KDVdeki oranlar daha anlalr ve sade hale getirilmi olacak. Böylelikle; KDV oranlarnda yaplacak düzenlemenin, temel gda ürünleri bata olmak üzere fiyat etiketlerinde düü salamas da bekleniyor. Bu balamda; un, yumurta, süt ay çiçek ya gibi yüksek etiketli ürünlerin fiyatlarnda ciddi bir iyilemenin olmas öngörülüyor.

CUMHURBAKANI ERDOAN SNYALN VERMT

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, merakla beklenen ve mevcut düzende farkl oranlarda uygulanan KDV oranlar ile ilgili kabine toplantsnn ardndan yapt açklamada KDVde etkinlii salayacak çalma tüm taraflarla görüülerek hazrlanyor demiti. Düzenlemenin hem üretici hem tüketici hem de ticaret yapanlar rahatlatmasna kesin gözüyle baklrken çaltaylardan çkan öneriler dorultusunda düzenlemeye son eklinin verilerek Meclise gönderilmesi planlanyor.

Ana Sayfaya Git